Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές γονείς στις Σέρρες που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Οι γονείς τους ούτε πέρυσι έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, όταν αυτά άνοιξαν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές γονείς στις Σέρρες που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο EUROKINISSI

Την παρέμβαση της Εισαγγελέα Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Σερρών, η Εισαγγελία διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Παρέμβαση εισαγγελέα: Ούτε πέρυσι πήγαιναν σχολείο τα παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, τα παιδιά είναι διάφορων ηλικιών, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο Αλιστράτης. Μάλιστα οι γονείς τους ούτε πέρυσι έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, όταν αυτά άνοιξαν. Αρνητές γονείς

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της τοπικής σελίδας, οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν εξ αρχής για τη μη φοίτηση των παιδιών τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών.

Το θέμα είναι γνωστό στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννη Καραβασίλη, ο οποίος δήλωσε στο Infonews24 πως τα παιδιά δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο από τη στιγμή που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα, υποχρεωτικά μέτρα (χρήση μάσκας, self test) και τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα παιδιά τηρούν τα μέτρα.

Ο κ. Καραβασίλης ανέφερε πως θα επικοινωνήσει εκ νέου με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα και να ζητηθεί από το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση.

Τι δήλωσε ο πατέρας

Ο 37χρονος πατέρας θεωρεί ότι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ για τη χρήσης μάσκας δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Άλλωστε όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνου».

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε, έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας. Τα τέσσερα αδέλφια, μαθητές δύο του Δημοτικού και δύο του Γυμνασίου, στην Αλιστράτη Σερρών δεν έχουν πάει σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα.

Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σερρών, Στέλιος Ρίζος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε, ότι ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς, ότι τα παιδιά απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το μάθημα με αρκετές επιστολές από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ