Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Παρέμβαση Β. Θάνου για τροπολογία-μπλόκο στο “κόμμα Κασιδιάρη”: “Αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο”

Χαρακτηρίζει “απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη” την προ ημερών συνάντησή τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Β. Θάνου για τροπολογία-μπλόκο στο “κόμμα Κασιδιάρη”: “Αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο” eurokinissi

Σφοδρή κριτική ασκεί η πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου στην τροπολογία- μπλόκο στο “κόμμα Κασιδιάρη”, που συζητείται στη Βουλή.

Σε παρέμβασή της κάνει λόγο για “μεθοδεύσεις που ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της”, ενώ όπως λέει “προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών”.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η κυρία Θάνου στην προ ημερών συνάντηση που είχαν ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τη συμμετοχή και της προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου, για την οποία έγραψε και το dikastiko.gr στην στήλη του “Επίκουρος

“Προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, «διαβούλευση»” αναφέρει η πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ δηλώνει πως η κατατεθείσα διάταξη έρχεται “με βιασύνη και προχειρότητα”.

Βασιλική Θάνου

eurokinissi

Βασιλική Θάνου: Αναλυτικά η δήλωση της 

“Σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, ψηφίζεται η κατατεθείσα με βιασύνη και προχειρότητα διάταξη, που τροποποιεί τον κανονισμό λειτουργίας του Αρείου Πάγου. Προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, «διαβούλευση».

Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο.

Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ