Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Παρών στο δικαστήριο o Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Χάνει τις Πανελλαδικές για μία θέση στη Νομική – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δε θα δώσει Πανελλαδικές γιατί ήρθε με έκτακτη μεταγωγή και δε θα επιστρέψει εγκαίρως στις φυλακές Μαλανδρίνου για να δώσει εξετάσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρών στο δικαστήριο o Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Χάνει τις Πανελλαδικές για μία θέση στη Νομική – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Χάνει τις Πανελλαδικές ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καθώς η δίκη του στο Εφετείο για τη δολοφονία της Κάρολαιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, διεξάγεται κανονικά, με τον ίδιο τον κατηγορούμενο να είναι παρών στο δικαστήριο.

Συνεχίζεται η εξέταση της γειτόνισσας του ζευγαριού η οποία δέχεται ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Χάνει τις Πανελλαδικές ο Αναγνωστόπουλος:

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δε θα δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις γιατί ήρθε με έκτακτη μεταγωγή και δε θα επιστρέψει εγκαίρως στις φυλακές Μαλανδρίνου για να δώσει εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, η προηγούμενη συνεδρίαση στο Εφετείο είχε διακοπεί για σήμερα 1η Ιουνίου εξαιτίας κωλύματος του συνηγόρου του κατηγορουμένου.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε στείλει έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε για την απουσία του.

Το αίτημα διακοπής προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υποστήριξης της κατηγορίας, αλλά και της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Πρόεδρος: Εσείς ως συνεργάτιδα του δε μπορείτε να παρασταθείτε;

Συνεργάτιδα Παπαιωαννίδη: Δεν έχω εξουσιοδότηση.

Πολιτική Αγωγή: Μεταξύ συναδέλφων υπάρχει δεοντολογία. Κι εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε 20/2 και φτάσαμε σήμερα να μην δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Πέντε φορές έχω έρθει από το Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ρώτησε και για την έτερη συνήγορο του Αναγνωστόσπουλου με τη συνεργάτιδα του Α. Παπαϊωαννίδη να απαντάει πως είναι «σπίτι κλινήρης».

Πρόεδρος: Αν στείλουμε αστυνομικό θα τη βρούμε εκεί;

Συνεργάτιδα Παπαιωαννίδη: Στο σπίτι της βρίσκεται.

Κατά την έξοδο του από το Εφετείο ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς Θανάσης Χαρμάνης σε δήλωση του είπε πως ο κατηγορούμενος “αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική” και ότι θα πρέπει να πάει “στην δραματική σχολή που έχει ταλέντο”.

Ένταση στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

EUROKINISSI

Από την έναρξη της διαδικασίας η μοναδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε έως σήμερα ήταν εκείνη στις 8 Μαΐου με μαρτυρίες- φωτιά από δύο αστυνομικούς οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σπίτι του πιλότου και μίας ιατροδικαστή.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr  o πρώτος αστυνομικός ανάφερε πως η Καρολάιν ήταν δεμένη με ύφασμα γύρω από το λαιμό, με την εικόνα να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει στραγγαλιστεί. «Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος σηκώθηκε και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή. Του είπαμε να απομακρυνθεί ζήτησε το μωρό του το έδωσα, όμως έκανε κάποιες άγαρμπες κινήσεις και του το πήραμε ευγενικά».

«Δεν ήταν καλός ηθοποιός» σχολίασε ο μάρτυρας

Βγαίνοντας έξω από τη μεζονέτα, οι αστυνομικοί άρχισαν να παρατηρούν «περίεργες» λεπτομέρειες στη σκηνή του εγκλήματος. «Είδαμε ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στο παράθυρο. Ήταν βγαλμένο. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα. Του έλεγα να πάρει κάποιον δικό του άνθρωπο να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε όχι ακόμη θα πάρω σε λίγο» είπε ο μάρτυρας.

«Δεν ήταν καλός ηθοποιός» σχολίασε ο μάρτυρας και περιέγραψε πως του έκανε εντύπωση η αδιαφορία του για το μωρό. «Είχε κρύο και το μωρό ήταν με πάμπερς. Εγώ πήρα μια κουβέρτα και το τύλιξα» είπε ο αστυνομικός που χαρακτήρισε τον Μπαμπη Αναγνωστόπουλο εξαιρετικά ψύχραιμο.

Ήταν και ο άνθρωπος που απαθανατίστηκε με το μωρό της αδικοχαμένης Καρολάιν, στην αγκαλιά του μέχρις ότου το παραλάβει η μητέρα του καταδικασμένου συζυγοκτόνου.

“Όταν του είπαν πως τελείωσε, δεν είχε καμία αντίδραση”

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αμέσως αντιλήφθηκε ποιος ήταν ο δράστης του εγκλήματος. «Στο υπόγειο είδα το παράθυρο ακουμπισμένο, δεν ήταν άτσαλα τοποθετημένο. Μου έκανε εντύπωση αυτό. Όταν είδα το σκυλί κρεμασμένο… το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα. Ανεβαίνοντας τη σκάλα ακούσαμε μια πνιχτή φωνή να καλεί σε βοήθεια. Μπαίνοντας στη σοφίτα βλέπω το μωρό, ακουμπούσε τα χέρια του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του. Μου έκανε εντύπωση πως το αφήσανε στο κρεβάτι και πως 2,5 ώρες μετά δεν είχε πέσει» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πως ήταν το θύμα;

Μάρτυρας: Ήταν παγωμένη. Ήταν πρόχειρα δεμένη με ένα ρούχο. Μου έκανε και αυτό εντύπωση γιατί το θύμα ήταν δεμένη με ρούχο και ο κατηγορούμενος με σπάγγο.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος τι έκανε;

Μάρτυρας: Πήγε μια φορά στο θύμα και δεν ασχολήθηκε άλλο. Όταν του είπαν πως η Καρολάιν τελείωσε, δεν είχε καμία αντίδραση.

«Δεν πεθαίνει κανείς από αγκαλιά» λέει ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής Χάιδω Σπηλιοπούλου ξεκαθάρισε στην κατάθεση της πως η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία, ενώ προσδιόρισε και την ώρα θανάτου της 20χρονης από τον παλμογράφο του ρολογιού που φορούσε στο χέρι της.

«Η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία. Το είδα στις σφύξεις της, όπως φαίνονται από τον παλμογράφο. Σε αυτόν, φαίνονταν κάποιες μετρήσεις πριν τη 01.00, με τους παλμούς 60-80. Λογικά εκείνη την ώρα πήγε για ύπνο. Ξαφνικά στις 4 και κάτι, οι σφίξεις αυξάνονται κατά 50%. Από τις 04.11 δεν υπάρχει καταγραφή, άρα επήλθε ο θάνατος» σημείωσε η ιατροδικαστής.

Πρόεδρος: Βλέπετε αν υπήρξε κάποια πάλη ή αντιπαράθεση;

Μάρτυρας: Να πω αν μίλησαν ή αν έγινε κάτι δεν μπορώ να το πω.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι την αγκάλιασε και αυτή αντιδρούσε και από τον σφιχτό εναγκαλισμό προκλήθηκε ο θάνατος.

Μάρτυρας: Ο εναγκαλισμός δεν γίνεται στο στόμα. Για να κλείσεις τα αγγεία πρέπει να το παλέψεις για ώρα. Θεωρώ απίθανο αυτό το σενάριο. Δεν πεθαίνει ένας άνθρωπος από αγκαλιά

Η μάρτυρας ανέφερε επίσης πως είχε εξετάσει και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και όπως είπε «οι κακώσεις του στο λαιμό, τους καρπούς ήταν τόσο ελαφρές που αναρωτιόμασταν πώς να τις καταγράψουμε. Ήταν τόσο δύσκολο να τις δούμε γιατι ήταν πολύ λεπτές σε πάχος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ