Πάσχα 2021: Πώς θα κάνουμε Ανάσταση – Τί ισχύει για το πασχαλινό τραπέζι – Όλα τα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι πιστοί που θα πάνε στην εκκλησία απόψε θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν διπλή μάσκα όσο βρίσκονται είτε έξω είτε μέσα στον ναό.

NEWSROOM
Πάσχα 2021: Πώς θα κάνουμε Ανάσταση – Τί ισχύει για το πασχαλινό τραπέζι – Όλα τα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Εντελώς διαφορετικός είναι ο τρόπος εορτασμού και φέτος το Πάσχα 2021, εξαιτίας των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 αντί για τα μεσάνυχτα με τους πιστούς να πρέπει να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην εκκλησία.

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση

Οι πιστοί που θα πάνε στην εκκλησία απόψε θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν διπλή μάσκα όσο βρίσκονται είτε έξω είτε μέσα στον ναό.

Ο αριθμός ατόμων στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, παραμένει ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα, όπως επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Επίσης, ιερείς, νεωκόροι, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάνει self test.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00 το βράδυ, ενώ επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Πώς θα έρθει το Άγιο Φως

Με την προσήκουσα ευλάβεια και ταπεινότητα, αλλά όχι με τιμές αρχηγού κράτους θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα, φέτος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης μετέβη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 1 Μαΐου 2021, με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Πριν την Τελετή Αφής προηγήθηκε συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Το απόγευμα η μεταφορά του στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Πάσχα 2021: Συστάσεις για το πασχαλινό τραπέζι

Για το πασχαλινό τραπέζι υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

ΒΙΝΤΕΟ: OPENTV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ