Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

ΠΑΣΟΚ- Άννα Διαμαντοπούλου για τις εσωκομματικές εκλογές: “Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω” – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο οργανωτικό πλαίσιο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε η πρώην Υπουργός χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τις φήμες για πιθανή υποψηφιότητά της για την προεδρία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ- Άννα Διαμαντοπούλου για τις εσωκομματικές εκλογές: “Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω” – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Η πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για τον αναβρασμό που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τις Εκλογές στη Γαλλία και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ειδικότερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πρέπει να οδηγηθούν σε ένα καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας. Εμφανίστηκε θετική απέναντι στις εκλογές: “Αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα” είπε η κα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας ότι το αντίπαλο δέος πρέπει από την πρώτη στιγμή να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού και να υπάρχει θετική ατζέντα.

Για το ενδεχόμενο να είναι και η ίδια υποψήφια απάντησε: “Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας λοιπόν από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Γι αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω“.

“Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω” κατέληξε.

Η κα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τις γαλλικές εκλογές τόνισε “δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι σε μια χώρα όπως η Γαλλία, με το βιοτικό και πνευματικό επίπεδο της Γαλλίας, το 34% είναι ακροδεξιοί. Επομένως, υπάρχει ανάγκη να δούμε σε βάθος γιατί σε αυτή τη χώρα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα“. “Επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μελετούσε το μοντέλο, τη μεταμόρφωση, τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης, η Γαλλία και η Ισπανία είναι οι χώρες με τους καλύτερους κοινωνικούς δείκτες” δήλωσε.

“Δεν είναι μόνο θέμα της οικονομικής κατάστασης ή των κοινωνικών προβλημάτων. Η Γαλλία είναι η χώρα με μια από τις καλύτερες πολιτικές στο θέμα της φροντίδας των παιδιών. Έχει ένα καλό σύστημα υγείας. Υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με το παρελθόν. Γι αυτό οι Γάλλοι βλέπουν τη ζωή τους να είναι χειρότερη από ότι ήταν. Δεν παύει όμως να είναι μια πλούσια χώρα. Εκτιμώ λοιπόν ότι το θέμα της ταυτότητας και το θέμα της μετανάστευσης, το οποίο το άρπαξε η ακροδεξιά, το έκανε σημαία της και δρομολόγησε σε πραγματικούς φόβους των πολιτών λάθος απαντήσεις και λάθος λύσεις” είπε η κα Διαμαντοπούλου.

Σχολίασε ακόμα ότι “τα προάστια, οι συγκρούσεις μεταξύ των νεολαίων, το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στις μεγάλες πόλεις είναι πράγματα που δεν απέκτησαν την προσοχή και την άμεση αντιμετώπιση από την κυβέρνηση του Μακρόν“.

Για το πόσο επικίνδυνο είναι για την Γαλλία και την Ευρώπη το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας της Λεπέν απάντησε ότι οι επιπτώσεις είναι προφανές ότι θα είναι μεγάλες. “Στη Γαλλία το συμπέρασμα είναι Έθνος και Κράτος. Όλα προς τα μέσα και όχι προς τα έξω” τόνισε.

“Τα προβλήματα είναι και το θέμα του χειρισμού και το πόσο αντελήφθη ο ίδιος ποια είναι τα κυρίαρχα προβλήματα. Η πολιτική αφ’ υψηλού, η πολιτική που δεν συζητάς, δεν είσαι μέσα στον κόσμο έχει αυτά τα αποτελέσματα. Και για τον Μακρόν νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν αυτή η απόσταση, αυτό το αίσθημα που είχαν όλοι, ότι ο Μακρόν είναι στον άλλο κόσμο. Ένας ελιτιστής που ξέρει μεν να άνει πράγματα, αλλά είναι πολύ μακριά από εμάς“

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ