Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις υποκλοπές: “Και αυτό το νομοσχέδιο εντάσσεται στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης και νομιμοποίησης αυθαιρεσιών”

Η νομοθετική αυτή απόπειρα αναδεικνύει την αντιδημοκρατική αντίληψη της Κυβέρνησης για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, σημειώνει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις υποκλοπές: “Και αυτό το νομοσχέδιο εντάσσεται στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης και νομιμοποίησης αυθαιρεσιών” eurokinissi

Τη δίκη του δήλωση έκανε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για το νέο σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρήστου Κακλαμάνη, γραμματέα Δικαιοσύνης και του Μανώλη Βελεγράκη, γραμματέα θεσμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με συνοπτικές διαδικασίες και αγνοώντας πλήρως τις σοβαρές ενστάσεις των αρμόδιων Ανεξάρτητων Αρχών, η Κυβέρνηση έσπευσε να καταθέσει σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ.

Και αυτό το νομοσχέδιο δυστυχώς εντάσσεται στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια αρχικά συγκάλυψης και πλέον νομιμοποίησης, εκ των υστέρων, των αυθαιρεσιών της στην ΕΥΠ και στον τομέα του απορρήτου των επικοινωνιών. Και βέβαια στη συσκότιση των λόγων παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη.

Υποκλοπές

Freepik

Η νομοθετική αυτή απόπειρα αναδεικνύει την αντιδημοκρατική αντίληψη της Κυβέρνησης για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η διαρκής υποβάθμιση του ρόλου της ΑΔΑΕ, η υπερβολική έως αντισυνταγματική διεύρυνση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, η άρνηση αναφοράς των λόγων της παρακολούθησης και η παραπομπή της ενημέρωσης των παρακολουθούμενων στις ελληνικές καλένδες.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη από τα τέλη Αυγούστου καταθέσει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για τον εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου της ΕΥΠ. Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, επέλεξε για ακόμη μια φορά να τις αγνοήσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ