Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η υπόθεση Γεωργούλη αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα που ερευνούν οι βελγικές αρχές

"Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η υπόθεση Γεωργούλη αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα που ερευνούν οι βελγικές αρχές eurokinissi

Ανακοίνωση για την υπόθεση με την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως “η καταγγελία αφορά σε σοβαρά ποινικά αδικήματα που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη”.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε το dikastiko.gr, αίτημα για την άρση της ασυλίας του υπέβαλε ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης, μετά από καταγγελία σε βάρος του για περιστατικό που φέρεται να συνέβη πριν από τρία χρόνια.

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής κάνει λόγο για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» για περιστατικό που υποτίθεται ότι συνέβη πριν από τρία χρόνια, ενώ η Ευρωοομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να είναι υπάλληλος σήμερα της Κομισιόν και παλιότερα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως “οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές Αρχές για να την ερευνήσουν εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους”.

«Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Αλέξης Γεωργούλης

Eurokinissi

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για καταγγελία σε βάρος του Αλ. Γεωργούλη

“Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:

Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ