Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την υπόθεση παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη

H ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητεί την κλήση σε ακρόαση «όσων φέρονται να σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό Predator, καθώς και του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την υπόθεση παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη eurokinissi

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής και την κλήση σε ακρόαση «όσων φέρονται να σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό Predator, καθώς και του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη».

Με αίτημά τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Θανάση Μπούρα, οι 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητούν «να κληθούν και να καταθέσουν για την υπόθεση της παράνομης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, οι ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι εταιριών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης».

Υποκλοπές

eurokinissi

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αναλυτικά το αίτημα που κατατέθηκε

Προς

Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

κ. Αθανάσιο Μπούρα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έλαβε χώρα την Τρίτη25 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη και την καταστροφή των αρχείων που αφορούν την υπόθεσή του στην ΕΥΠ,καθώς και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών προσώπων για πιθανή παρακολούθησή τους, και με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα και σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με αυτή τη θεμελιώδους σημασίας υπόθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τη διαφάνεια, ζητούμε:

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής άμεσα και την κλήση, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σε ακρόαση, των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που επίσης φέρεται σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Οι προτείνοντες βουλευτές

Μιχάλης Κατρίνης

Ευαγγελία Λιακούλη

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης

Νάντια Γιαννακοπούλου

Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου

Ιλχάν Αχμέτ

Χρήστος Γκόκας

Γεώργιος Καμίνης

Χαράλαμπος Καστανίδης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Χαρά Κεφαλίδου

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ανδρέας Λοβέρδος

Γεώργιος Μουλκιώτης

Μπουρχάν Μπαράν

Δημήτριος Μπιάγκης

Απόστολος Πάνας

Γεώργιος Παπανδρέου

Ανδρέας Πουλάς

Γεώργιος Φραγγίδης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ