Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Πατέρας Αντώνιος: Νέα προθεσμία ή αίτημα εξαίρεσης κατά της Εισαγγελέα Ανηλίκων – Η ώρα των απαντήσεων για βαριά αδικήματα στην Κιβωτό του Κόσμου – ΒΙΝΤΕΟ

Η προφορική άρνηση της Εισαγγελέα Ανηλίκων να δώσει νέα 20ημερη προθεσμία στους δικηγόρους του π. Αντωνίου και 4 ακόμα υπόπτων ώστε να προλάβουν να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, οδηγεί ενδεχομένως σε αίτημα εξαίρεσης και αναφορά εναντίον της. Θα επιχειρηθεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πατέρας Αντώνιος: Νέα προθεσμία ή αίτημα εξαίρεσης κατά της Εισαγγελέα Ανηλίκων – Η ώρα των απαντήσεων για βαριά αδικήματα στην Κιβωτό του Κόσμου – ΒΙΝΤΕΟ kivotostoukosmou.org

Με αίτημα νέας προθεσμίας προσέρχεται στους Εισαγγελείς Ανηλίκων ο πατήρ Αντώνιος μέσω των συνηγόρων του, προκειμένου να μπορέσουν να εξετάσουν την πολυσέλιδη δικογραφία που αφορά τον ιερέα και την Κιβωτό του Κόσμου.

Οι συνήγοροι του πατέρα Αντώνιου, Γ. Κώτσος, Θρ. Κονταξής και Τ. Τριανταφύλλου, ζήτησαν από την Πέμπτη όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr, τη νέα προθεσμία, αλλά εισέπραξαν την προφορική άρνηση της Εισαγγελέως.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, θα επαναφέρουν το αίτημά τους προκειμένου να προετοιμάσουν επαρκώς τις εξηγήσεις των συνολικά 5 υπόπτων μεταξύ των οποίων ο πατήρ Αντώνιος, δεδομένου ότι όπως έχουν αναφέρει έλαβαν αντίγραφα της ογκώδους δικογραφίας (που σχηματίστηκε από τον Μάιο του 2022) στις αρχές Ιανουαρίου.

Στόχος είναι να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση μεταξύ τους και να λάβουν την προθεσμία που ζητούν. Σε διαφορετική περίπτωση οι τρεις συνήγοροι έχουν προαναγγείλει ότι θα θέσουν αίτημα εξαίρεσης της Εισαγγελέα Ανηλίκων και θα προβούν σε αναφορά σε βάρος της. Σε αυτήν την περίπτωση, η αίτηση θα κριθεί προφανώς από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Κιβωτός του Κόσμου

Γιάννης Κώτσος, Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλλου/(Facebook-dikastiko.gr)

Πατήρ Αντώνιος: Τα αδικήματα

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος, κλήθηκε σε παροχή εξηγήσεων ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Ο κληρικός καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την κατάθεση στην Αστυνομία 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενουμένου σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ιδρυτή της ΜΚΟ. Μάλιστα, προσήλθε ως μάρτυρας δεύτερο παιδί που επιβεβαίωσε πολλά από όσα κατήγγειλε ο 19χρονος.

Ακολούθησε η κατάθεση 15χρονου που φιλοξενείται μέχρι και σήμερα σε δομή της «Κιβωτού», ο οποίος περιέγραψε, επίσης, ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο. Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, έχουν καλέσει για ανωμοτί κατάθεση εκτός από τον πατέρα Αντώνιο ακόμα επτά στελέχη της «Κιβωτού» για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών σε δομές της οργάνωσης.

Οι υπάλληλοι που ελέγχονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος εργάζονται σε δομές της ΜΚΟ στην Αθήνα, στη Χίο και στον Βόλο, ενώ οι πράξεις που εξετάζονται αφορούν το διάστημα από 2020 έως και το 2022.

υπόθεση της Κιβωτού

eurokinissi

Η πρώτη κλήση

Κλήση για να δώσει εξηγήσεις είχε λάβει ο πατήρ Αντώνιο για την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο πατήρ Αντώνιος είχε λάβει κλήση από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων, που διενεργούν τη σχετική έρευνα προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση, για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αλλά και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες άλλων τροφίμων της Κιβωτού.

Τότε, δεν παρέστη και μέσω των δικηγόρων του πήρε προθεσμία για σήμερα. Οι συνήγοροι τους έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησαν προθεσμία δύο ή τριών εβδομάδων για να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ.

Ερευνώνται ακόμη υπάλληλοι της Κιβωτού που κατηγορούνται για σωματική κακοποίηση των τροφίμων, οι οποίοι επίσης έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πατήρ Αντώνιος

kivotostoukosmou.org

Πατήρ Αντώνιος: “Δεν πρόδωσα την αγάπη και το σεβασμό σας”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατήρ Αντώνιος τόνισε πως η «αγωνία του είναι το μέλλον μόνον αυτών όλων των παιδιών, τα όνειρα, η πορεία και οι ελπίδες τους», ενώ απευθυνόμενος προς τους Έλληνες και Ελληνίδες που παρακολουθούν σοκαρισμένοι την υπόθεση σημείωσε: «Δε σας πρόδωσα. Δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας. Δεν πρόδωσα την αγάπη και τον σεβασμό σας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι λειτουργός του Υψίστου και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει είτε κατά παραχώρηση είτε κατά ευλογία. Μετέχω στο σχέδιο του Θεού ενεργά και δια του μυστηρίου της ιεροσύνης και της Χάριτος που μου εκχωρήθηκε κατά τη χειροτονία μου και εις διάκονο και εις πρεσβύτερο. Επομένως γνωρίζω τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά όπως γνωρίζω με την ίδια βεβαιότητα και το τέλος αυτής της μαρτυρικής πορείας που είναι η ανάσταση και η δήλωση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων», ανέφερε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ