Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πάτρα: Εντοπίστηκε από την ΕΛΑΣ εργαστήριο με μαϊμού προϊόντα – Πέντε συλλήψεις – ΦΩΤΟ

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: Εντοπίστηκε από την ΕΛΑΣ εργαστήριο με μαϊμού προϊόντα – Πέντε συλλήψεις – ΦΩΤΟ astynomia.gr

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Τρίτης, σε περιοχή της Πάτρας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον Τελωνειακό Κώδικα και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε εργαστήριο εντύπωσης ενδυμάτων, όπου εντόπισαν τους συλληφθέντες τη στιγμή που εμφόρτωναν τα απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα.

Προϊόντα μαϊμού

astynomia.gr

Κατασχέθηκαν 3.800 μαϊμού προϊόντα

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο του εργαστηρίου καθώς και στα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • 30.000 έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών
  • 2.387 ενδύματα, τα οποία έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)
  • 1.368 ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων
  • 1 εκτυπωτή («φούρνος»)
  • 3 ηλεκτρικές πρέσες
  • 1 ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας
  • 1 μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και
  • 1 εκτυπωτής

Σε σωματικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στους κατηγορούμενους βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.110 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. 

Προϊόντα μαϊμού

astynomia.gr

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του αλλοδαπού συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ