Πάτρα: “Ψάξτε οστά, νύχια και μαλλιά”- Τι λέει ο ιατροδικαστής που έλυσε τον γρίφο της “Μήδειας του Κορδελιού” – ΒΙΝΤΕΟ

O ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Ψαρούλης που έλυσε την υπόθεση που θυμίζει... Πάτρα, "δείχνει" το δρόμο των ερευνών.

NEWSROOM
Πάτρα: “Ψάξτε οστά, νύχια και μαλλιά”- Τι λέει ο ιατροδικαστής που έλυσε τον γρίφο της “Μήδειας του Κορδελιού” – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Αμέσως μόλις άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών με την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ήρθε ξανά στο φως η ξεχασμένη υπόθεση της “Μήδειας του Κορδελιού” όπως έγραψε το dikastiko.gr

Τότε που το ημερολόγιο έγραφε 1985 και η Κατερίνα, μια 26χρονη μητέρα φαρμάκωσε τα δύο από τα τρία παιδιά της, ηλικίας 6 και 7 ετών και συνελήφθη λίγο πριν κάνει το ίδιο και στο τρίτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση που “θυμίζει” Πάτρα: Όταν η “Μήδεια” του Κορδελιού σκότωνε τα παιδιά της – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

MEGA

Τριάντα επτά χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Ψαρούλης, είχε καταφέρει να λύσει το γρίφο μίας υπόθεσης που θυμίζει πολύ τα όσα παρακολουθεί σοκαρισμένο το πανελλήνιο στην Πάτρα.

Mega

Οι συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών, της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, του ξύπνησαν μνήμες από το 1985  στο «Τούνελ» πως η επιστήμη θα βρει τις απαντήσεις.

«Οπωσδήποτε μας γύρισε στην εποχή εκείνη γιατί κι εμείς είχαμε μια φαρμακευτική δηλητηρίαση. Μπορεί να λυθεί το ζήτημα αλλά θέλει λίγο δουλειά. Η κεταμίνη ευρέθη, αλλά το ζήτημα είναι ποιος την έδωσε», λέει ο ιατροδικαστής.

Πάτρα: “Ψάξτε οστά, νύχια και μαλλιά”

Ο πολύπειρος ιατροδικαστής τονίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί το περιβάλλον των άτυχων κοριτσιών.

«Πρέπει να πάρουν είκοσι τρίχες από τη μία πλευρά, είκοσι από την άλλη και να τα στείλουν για ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Στέλνοντας για ανάλυση, το ενδεχόμενο να βρούμε χρήση στο παρελθόν είναι πιθανό. Το φάρμακο αποθηκεύεται στα νύχια, στις τρίχες και τα οστά. Και τα δύο χρόνια θα βγάλουν αποτέλεσμα. Όλα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Έχουμε αντικειμενικό στοιχείο στα χέρια μας και αυτό είναι η ανάλυση» συμπλήρωσε.

Πάτρα: Η υπόθεση της “Μήδειας του Κορδελιού” που θυμίζει… την υπόθεση του θανάτου των 3 κοριτσιών

Η «Μήδεια» από το Κορδελιό, η φριχτή φόνισσα, η ψυχρή και αμετανόητη παιδοκτόνος όπως έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής, νάρκωνε μέχρι θανάτου με βαρβιτουρικά χάπια τα παιδιά της ακόμη και κατά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο οπού διακομίζονταν. Η μητέρα τους, δήλωνε στους γιατρούς πως πάσχουν από επιληψία.

Όταν ανέλαβε την περίπτωση της 6χρονης Μαρίας που κατέληξε πρώτη, τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης ήταν λιγοστά και το αίτιο θανάτου, αδιευκρίνιστο.

Όμως αμέσως μετά ακολουθήσε ο 7χρονος Ζήσης. Το παιδί εισάγεται στο νοσοκομείο λίγες μέρες μετά τον θάνατο της αδελφούλας του και κοιμόταν επίσης σχεδόν μόνιμα. Το αγοράκι πεθαίνει με μοναδικό άνθρωπο δίπλα του την 26χρονη μητέρα του. Και εκεί το αίτιο αδιευκρίνιστο.

Μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών και μόλις μία εβδομάδα αφότου έθαψε το δεύτερο θύμα της, άρχισε να δηλητηριάζει το τρίτο της παιδί. Το μικρό κοριτσάκι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, έχοντας ήδη βαριά συμπτώματα από τα βαρβιτουρικά χάπια που όπως αποδείχθηκε, της έδινε κρυφά η μητέρα της για να τη σκοτώσει, όπως είχε κάνει με τα άλλα δύο της παιδιά. Το παιδί ωστόσο κάποια στιγμή ξερόβηξε, σαν να πνίγεται και οι γιατροί και νοσηλευτές έκπληκτοι, είδαν ένα χάπι να βγαίνει από το στόμα της.

Το κουβάρι του μυστηρίου και γύρω από τον θάνατο των άλλων παιδιών ξετυλίγεται. Οι υποψίες σαφώς στραμμένες στο πρόσωπό της μητέρας. Η μητέρα υπό επίβλεψη δεν ξαναβρήκε ευκαιρία να δώσει το φάρμακο και η υγεία της μικρής άρχισε να βελτιώνεται σαν από θαύμα.

Οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και ομολόγησε μια δολοφονία και μια απόπειρα. Αρνήθηκε ότι σκότωσε το πρώτο παιδί. Τα αδιάσειστα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές και τα πανομοιότυπα συμπτώματα που είχε το παιδί πριν πεθάνει, κατέρριψαν τους ισχυρισμούς της. Καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, αποδίδοντας την πράξη της στο μίζερο οικογενειακό περιβάλλον που ζούσε και την καταπίεση από τον σύζυγό της.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ