Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Πάτρα: Στον Εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος για τις πρακτικές αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορονοϊού

To ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών προσφεύγει σήμερα στον εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβασή του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: Στον Εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος για τις πρακτικές αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορονοϊού

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο των αρνητών της πανδημίας και των αντιεμβολιαστών που είτε δε δέχονται νοσηλεία, είτε αρνούνται τη διασωλήνωση κάνοντας τους γιατρούς να ζητούν την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών. Στα νοσοκομεία της χώρας έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που σε πολλές των περιπτώσεων είναι επικίνδυνη κυρίως για τις ζωές των ασθενών.

Πάτρα: Στον Εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος για τις πρακτικές αρνητών

Στον Εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας για τις πρακτικές αντιεμβολιαστών και αρνητών της πανδημίας

«Επειδή η ιατρική ασκείται με τη συναίνεση του ασθενούς σκεφτείτε να βάζουν όρους για κάθε πράξη που πρέπει να κάνουμε. Θα χρειαζόμαστε έναν εισαγγελέα για να γίνει μετάγγιση, διασωλήνωση κ.ά. Δεν θα μπορούμε να εργαστούμε όπως πρέπει με όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί». Αυτή είναι η άκρως ανησυχητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα με πηγή του κακού τους αντιεμβολιαστές και τους αρνητές της πανδημίας, όπως μας επισημαίνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου.

Μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών θα προσφύγει σήμερα στον εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβασή του για όλες αυτές τις ψευδείς και αντιεπιστημονικές ειδήσεις. Κάτι που πιθανόν θα έπρεπε να έχουν πράξει ήδη αυτεπαγγέλτως οι εισαγγελικές αρχές. Πάτρα: Στον Εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος για τις πρακτικές αρνητών

‘Oπως έχει αναδείξει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι σοβαρότατες ψευδείς ειδήσεις έχουν προκαλέσει την άρνηση της διασωλήνωσης, την άρνηση της μετάγγισης αίματος από εμβολιασμένους και την άρνηση διενέργειας ράπιντ τεστ με ρινικό επίχρισμα καθώς υποστηρίζουν ότι η μπατονέτα που χρησιμοποιείται περιέχει ουσία που προκαλεί καρκίνο.

«Το καλό είναι ότι από τη στιγμή που όλα αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν ανοίξει στόματα και δεχόμαστε πάρα πολλές και συγκεκριμένες καταγγελίες. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει αυτό το πανελλαδικό κύκλωμα που δρα σε δύο επίπεδα. Το ένα αφορά την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού και το άλλο τη διασπορά αυτών των ψευδών και αντιεπιστημονικών πληροφοριών σε ανυποψίαστους και ευκολόπιστους πολίτες» δηλώνει στην «Π» η κ. Μαστοράκου επισημαίνοντας ότι:

«Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη και είναι άκρως επικίνδυνα για τη ζωή ασθενών και των πολιτών γενικότερα. Οι εισαγγελικές αρχές στις οποίες θα προσφύγουμε σήμερα θα πρέπει να παρέμβουν».

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ