Πέλλα: Δύο απατεώνες παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους της ΔΕΗ και “ξάφριζαν” σπίτια ηλικιωμένων – Το κόλπο με… την βλάβη στον πίνακα

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέλλα: Δύο απατεώνες παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους της ΔΕΗ και “ξάφριζαν” σπίτια ηλικιωμένων – Το κόλπο με… την βλάβη στον πίνακα

Δύο απατεώνες Ελληνικής καταγωγής παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους της ΔΕΗ και ξάφριζαν σπίτια ηλικιωμένων στην Πέλλα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, εξιχνίασαν κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα τα οποία προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού τους και προφασιζόμενοι τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα σε δήθεν ασφαλές σημείο του σπιτιού, τα οποία αφαιρούσαν.

Με την παραπάνω μέθοδο, οι προαναφερόμενοι άνδρες στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2021, διέπραξαν τρεις κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων σε περιοχές της Πέλλας, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 5.100 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Επιπλέον, ενεργώντας από κοινού την 5η Φεβρουαρίου, προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα από ακόμη δύο οικίες πολιτών σε περιοχές της Πέλλας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Με στόχο τη πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει: Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ