Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Σύλληψη διαρρήκτη που ανατίναζε ΑΤΜ – Ποια μέθοδο επέλεγε για να κάνει τη … “δουλειά” του

Ο ίδιος μαζί με τους συνεργούς του διοχέτευαν εύφλεκτο αερίου στο εσωτερικό του ΑΤΜ και προκαλούσαν έκρηξη, έπαιρναν όποια χρήματα υπήρχαν και έφευγαν ως κύριοι. Οι "δουλειά" γίνονταν από το 2017 σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ευβοίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύλληψη διαρρήκτη που ανατίναζε ΑΤΜ – Ποια μέθοδο επέλεγε για να κάνει τη … “δουλειά” του eurokinissi

Ήταν απλά τα πράγματα για τον 30χρονο που συνέλαβε η Ο.Π.Κ.Ε .

Ο ίδιος μαζί με τους συνεργούς του διοχέτευαν εύφλεκτο αερίου στο εσωτερικό του ΑΤΜ και προκαλούσαν έκρηξη, έπαιρναν όποια χρήματα υπήρχαν και έφευγαν ως κύριοι. Οι “δουλειά” γίνονταν από το 2017 σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ευβοίας.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Το ένταλμα είχε εκδοθεί μετά από δικογραφία που είχε σχηματισθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία συνήθως τοποθετούσαν πινακίδες που είχαν αφαιρέσει από άλλα οχήματα. Στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε απόμερα σημεία και τα πυρπολούσαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Από την μέχρι σήμερα έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

5 διαρρήξεις Α.Τ.Μ 7 απόπειρες διάρρηξης Α.Τ.Μ 8 κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων 3 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας

Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών, από τις προαναφερόμενες διαρρήξεις, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ