Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

Πέντε οι διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη: Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή – Πού αφήνει την περιουσία του

Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη. Σε αυτή υπάρχει αναφορά στον Νίκο Κουρή. Πού αφήνει την περιουσία του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέντε οι διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη: Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή – Πού αφήνει την περιουσία του

Σε κανένα σημείο στη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη δεν αναφέρεται στον Νίκο Κουρή ως γιό του ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη στο Mega, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης άφησε πέντε διαθήκες, η πρώτη το 2011 και η τελευταία το 2021, όπου η μια συμπληρώνει την άλλη. Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη

Όσον αφορά στον Νίκο Κουρή, ο Μίκης Θεοδωράκης τον αναφέρει ως «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» και στη συνέχεια τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του. Παράλληλα, προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να συνεχίσει να το κάνει χωρίς εμπόδια.

Ουσιαστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, σε κανένα σημείο της διαθήκης ο Μίκης Θεοδωράκης δεν λέει πως ο Νίκος Κουρής είναι γιός του.

Παράλληλα, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης»

Θυμίζουμε ότι το Πρωτοδικείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή απαγόρευσε στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης».

Μετά την απόφαση επί της έκδοσης ή μη προσωρινής διαταγής αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κ. Θεοδωράκη και στη συνέχεια θα εκδικαστεί και επί της ουσίας η υπόθεση.

Η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα, που έχει στραφεί σε βάρος του 54χρονου Νίκου Κουρή που υποστηρίζει ότι είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη υποστήριξε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ότι «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης» ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη» πρόσθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στο δικόγραφό της.

ανιψιά Μίκη Θεοδωράκη Νίκος Κουρής

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι ο Νίκος Κουρής «με τη συμπεριφορά του αυτή, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους».

Κατά τη διαδικασία, ο Νίκος Κουρής επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη δηλώνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ