Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Πέντε συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας για κλοπές πορτοφολιών και κοσμημάτων – Πως δρούσαν οι επιτήδειοι – ΦΩΤΟ

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ντύνονταν ως τουρίστες κατά την διάπραξη κλοπών, κρατώντας χάρτες, τσαντάκια, autoguide κτλ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέντε συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας για κλοπές πορτοφολιών και κοσμημάτων – Πως δρούσαν οι επιτήδειοι – ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε πέντε συλλήψεις οδήγησε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κλοπές πορτοφολιών, κυρίως από τουρίστες, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για -κατά περίπτωση- κλοπή και απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, είχε προηγηθεί χαρτογράφηση της δράσης ατόμων που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές πορτοφολιών στην περιοχή του ιστορικού – εμπορικού κέντρου των Αθηνών (Πλάκα, Αναφιώτικα, Μοναστηράκι, Σύνταγμα κτλ).

Μάλιστα, για να πετύχουν τον σκοπό τους, ντύνονταν ως τουρίστες κατά την διάπραξη κλοπών, κρατώντας χάρτες, τσαντάκια, autoguide κτλ, ενώ άλλαζαν συνεχώς καταλύματα (ξενοδοχεία, airbnb κτλ) προς αποφυγή εντοπισμού τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 3.425 ευρώ, 110 λίρες Αγγλίας, πορτοφόλι, 2 διαβατήρια, σκουλαρίκι με οχτώ πέτρες, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα ρολόι.

Σημειώνεται πως όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

κλοπές πορτοφολιών

astynomia.gr

Συλλήψεις για κλοπές πορτοφολιών: Ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση των κλοπών πορτοφολιών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για -κατά περίπτωση- κλοπή και απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Προηγήθηκε χαρτογράφηση της δράσης ατόμων που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές πορτοφολιών στην περιοχή του ιστορικού – εμπορικού κέντρου των Αθηνών (Πλάκα, Αναφιώτικα, Μοναστηράκι, Σύνταγμα κτλ).

Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες λειτουργώντας ως ομάδες, έρχονταν στην Ελλάδα και διαμένοντας σε ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών, δρούσαν στοχευμένα διαπράττοντας κλοπές πορτοφολιών και λοιπών τιμαλφών, κυρίως από τουρίστες.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ντύνονταν ως τουρίστες κατά την διάπραξη κλοπών, κρατώντας χάρτες, τσαντάκια, autoguide κτλ, ενώ άλλαζαν συνεχώς καταλύματα (ξενοδοχεία, airbnb κτλ) προς αποφυγή εντοπισμού τους. Επιπλέον, στην κατοχή τους έφεραν είδη ρουχισμού τα οποία εναλλάσσονταν δυσχεραίνοντας τον εντοπισμό και την στοχοποίηση τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.425 ευρώ, 110 λίρες Αγγλίας, τρίφτης, 3 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου, πορτοφόλι, 2 διαβατήρια, σκουλαρίκι με οχτώ πέτρες, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ρολόι και 3 τουριστικοί χάρτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ