Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Λέσβος: Σύλληψη 40χρονου διακινητή μεταναστών μετά από επεισοδιακή καταδίωξη

Κατά δήλωσή του, μετέφερε οκτώ αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, οι οποίοι αναζητούνται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λέσβος: Σύλληψη 40χρονου διακινητή μεταναστών μετά από επεισοδιακή καταδίωξη hcg.gr

Σε μια επεισοδιακή σύλληψη διακινητή μεταναστών, ο οποίος μετέφερε οκτώ αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής προχώρησαν οι άνδρες της Λιμενικής Αρχής στη Λέσβο.

Ειδικότερα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου κατά τις πρωινές ώρες, όταν σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας που εκτελούσε περιπολία, εντόπισε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τα ελληνικά παράλια προς τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, ακολούθησε καταδίωξη με το περιπολικό σκάφος να προχωρά στη ρίψη δύο προειδοποιητικών βολών, χωρίς ωστόσο να το ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ακόμα 4 βολές με στόχο τον κινητήρα του ταχύπλοου το οποίο ακινητοποιήθηκε και ακολούθησε η σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ κατά δήλωση του 40χρονου, μετέφερε οκτώ αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, οι οποίοι αναζητούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Είχαν πάει βόλτα με βάρκα και χάθηκαν

hcg.gr

Σύλληψη διακινητή μεταναστών: Μετέφερε 8 αλλοδαπούς στη Λέσβο

Πρωινές ώρες χθες, κατόπιν ενημέρωσης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, τα οποία χειρίζονταν επίγεια διόπτρα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας εντόπισε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τα ελληνικά παράλια προς τις τουρκικές ακτές.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει και δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη ρίψη δυο (02) προειδοποιητικών βολών χωρίς το εν λόγω ταχύπλοο να ακινητοποιείται. Εν συνεχεία, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε τη ρίψη τεσσάρων (04) βολών επί του κινητήρα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού χειριστή του. Η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, κατάσχεσε το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μαχαίρι οκτώ εκατοστών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ κατά δήλωση του 40χρονου, μετέφερε οχτώ (08) αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, οι οποίοι αναζητούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ