Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Πέθανε ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, Βαγγέλης Βασιλακάκης – Το “αντίο” του Ευάγγελου Βενιζέλου

"Για τη νομική κοινότητα ο καθηγητής Ευάγγελος Ν. Βασιλακάκης ήταν μια σοβαρή, υπεύθυνη, έγκυρη, κοσμοπολίτικη παρουσία με μεγάλο θεωρητικό βάθος και έντονη πρακτική δραστηριότητα ιδίως στο πεδίο της διεθνούς διαιτησίας", τονίζει στην ανάρτησή του ο Ε. Βενιζέλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέθανε ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, Βαγγέλης Βασιλακάκης – Το “αντίο” του Ευάγγελου Βενιζέλου Facebook
Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Βασιλακάκης.

Την είδηση για την απώλεια του Βαγγέλη Βασιλακάκη έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως «ήταν μια σοβαρή, υπεύθυνη, έγκυρη, κοσμοπολίτικη παρουσία με μεγάλο θεωρητικό βάθος και έντονη πρακτική δραστηριότητα ιδίως στο πεδίο της διεθνούς διαιτησίας».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Έφυγε σήμερα ο Βαγγέλης Βασιλακάκης, καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποχώρησή του στις 31 Αυγούστου από την ενεργό υπηρεσία.

Για τη νομική κοινότητα ο καθηγητής Ευάγγελος Ν. Βασιλακάκης ήταν μια σοβαρή, υπεύθυνη, έγκυρη, κοσμοπολίτικη παρουσία με μεγάλο θεωρητικό βάθος και έντονη πρακτική δραστηριότητα ιδίως στο πεδίο της διεθνούς διαιτησίας. Ένας άξιος συνεχιστής της γραμμής του Δημητρίου Ευρυγένη».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται και στην προσωπική του σχέση με τον Βαγγέλη Βασιλακάκη καθώς όπως λέει ήταν συμμαθητές και φίλοι κατά τα σχολικά τους χρόνια, αλλά και αργότερα συμφοιτητές στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Και καταλήγει λέγοντας: «Κρατώ μια φωτογραφία μας από τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Α’ Δημοτικού, όπου δίπλα-δίπλα αγωνιούμε να απαγγείλουμε τα ποιήματα που μας είχαν αναθέσει, με τον διευθυντή του σχολείου μας τον κύριο Μεσημέρη να μας προτρέπει.

Τότε κτυπούσε το κουδούνι, τώρα δυστυχώς κτυπά η καμπάνα της τάξης μας».

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Ευάγγελου Βενιζέλου: Στο μέσο ο Βαγγέλης Βασιλακάκης στην πρώτη Δημοτικού

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ