Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Ήταν ο πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου, γόνοι μιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος EUROKINISSI

Πέθανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο βιομήχανος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έπειτα από νοσηλεία του στο Ιατρικό Κέντρο για μεγάλο διάστημα.

Ήταν ο πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου,  γόνοι μιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας.

Ο ισχυρός άνδρας της Χαλυβουργικής ,και όπως είπε ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη στην «Καθημερινή» το 2018, ήταν επτά ετών όταν ξεκίνησαν τα σκαψίματα για το εργοστάσιο

Έπασχε από νεαρή ηλικία  από μια σπάνια μορφής αρθρίτιδα η οποία δυσκόλευε την κινητικότητά του.

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για αυτή, πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη στην Καθημερινή είχε αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες – μετόχους και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία κατείχε για χρόνια την θέση του αντιπροέδρου. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζονταν ως αριστερός και σύμφωνα με δημοσιεύματα ανάμεσα στους φίλους του είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κώστας Καζάκος και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών και ΑΣΟΕΕ. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία, αλλά γύρισε έγκαιρα για να δουλέψει στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Το 1998 ίδρυσε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία, την Arcadia.

Τον Απρίλιο του 1986, όταν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν 41 ετών, δολοφονήθηκε ο θείος του Δημήτρης Θ. Αγγελόπουλος – γεγονός που τον σημάδεψε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ