Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση συναδέλφων του – Τί υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο γνωστός ηθοποιός – BINTEO

Ο ηθοποιός που κατηγορείται πλέον, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση συναδέλφων του – Τί υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο γνωστός ηθοποιός – BINTEO

Θύμα μιας «αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματα τους στην δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι», υποστηρίζει ότι έχει πέσει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός που κατηγορείται πλέον, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα που αποκαλύπτει η Realnews, αρνείται τα όσα του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας τις εις βάρος του καταγγελίες «απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες». Υποστηρίζει δε πως «ουδέποτε προέβη σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων…Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία…».

Στο υπόμνημά του ο ηθοποιός-σκηνοθέτης απαντά σε όλες τις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν του άσκησε δίωξη λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Λένα Δροσάκη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε, αν και ποινικά μη αξιόλογες, στη δικογραφία, ως «ενισχυτή» για να επιβαρυνθεί η θέση του.

Για τον βιασμό

Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται είναι αυτή του βιασμού το 2008. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η καταγγέλλουσα, κόρη ηθοποιούς που συνεργαζόταν και την οποία χάρη της μητέρας της βοήθησε να μπει στη δραματική σχολή «είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική» χωρίς ποτέ ο ίδιος να έχει προσπαθήσει να την προσεγγίσει ερωτικά.

Όσον αφορά δε τα όσα του αποδίδουν επώνυμα γνωστές ηθοποιοί όπως η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη (πράξεις για τις οποίες δεν διώκεται λόγω παραγραφής), ισχυρίζεται πως και σε αυτές τις περιπτώσεις το κίνητρο ήταν η εκδίκηση.

Ειδικότερα για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους υποστηρίζει ότι είχε ερωτική σχέση μαζί της και ότι ουδέποτε έγινε κάτι χωρίς τη θέλησή της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ