Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Πιστώνονται τα 400 ευρώ στους υπόλοιπους 21.440 δικαιούχους επιστήμονες (και δικηγόρους)

Το ποσό – χορήγημα αφορά την ενίσχυση των επιστημόνων μετά την παρέμβαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που πέτυχε την επέκταση των κριτηρίων για όσους αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πιστώνονται τα 400 ευρώ στους υπόλοιπους 21.440 δικαιούχους επιστήμονες (και δικηγόρους)

Άρχισαν να πιστώνονται στους 21.440 επιπλέον επιστήμονες (δικηγόρους και άλλους) τα 400 ευρώ που αφορούν στο χορήγημα της κυβέρνησης στους αυτοαπασχολούμενους.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική ΚΥΑ με τα περιορισμένα κριτήρια είχε προκαλέσει σφοδρή αντίδραση εκ μέρους των επιστημόνων με την Ολομέλεια του Δικηγορικών Συλλόγων να ζητεί τότε την παραίτηση του Υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη για αθέτηση των υποσχόμενων, κυρίως γιατί τα χρήματα προέρχονται από ετήσιες εισφορές των δικηγόρων και δεν προέρχονται από το κρατικό ταμείο.

Τότε διευρύνθηκαν τα κριτήρια ως εξής:

1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης αφενός να εμφανίζουν μείωση κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 και αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ (κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί).

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ

2. Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και έως την 5η Φεβρουαρίου 2021 η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να μην εμφανίζουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

3. Δεν ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τους ασκούμενους δικηγόρους που έχουν ασφαλιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 ή είναι εγγεγραμμένοι στον οικείο δικηγορικό σύλλογο μετά την ημερομηνία αυτή.

Μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων το χορήγημα λαμβάνουν επιπλέον 21.440 δικαιούχοι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ