ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ζαΐρη για Ποινικό Κώδικα: Να λαμβάνεται υπόψη η προσωπικότητα του δράστη στο ύψος της ποινής – ΒΙΝΤΕΟ

«Υπάρχουν άνθρωποι που αποφυλακίζονται και εξακολουθούν να αποτελούν φόβητρο για την κοινωνία», είπε η κ. Ζαΐρη, ενώ σημείωσε ότι «η δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ζαΐρη για Ποινικό Κώδικα: Να λαμβάνεται υπόψη η προσωπικότητα του δράστη στο ύψος της ποινής – ΒΙΝΤΕΟ dikastiko.gr

Με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη μίλησε για τον ποινικό κώδικα και αν χρειάζονται αλλαγές και τις ποινές που επιβάλλονται σε βίαια εγκλήματα.

Όπως είπε η κ. Ζαΐρη, μiλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», «η Ελλάδα ήταν μια κοινωνία που είχε παράδοση στην αξία της ανθρώπινης ζωής» και το γεγονός ότι παρατηρείται πλέον έξαρση στις δολοφονίες αυτό οφείλεται στην εισροή πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες για την ζωή με τον Έλληνα»

«Όταν αυξάνουν οι ομάδες που δεν έχουν την ίδια αντίληψη για την ζωή ανατρέπεται η ισορροπία και η ειρήνη απο την μεγάλη ανάμειξη των πληθυσμών» σημείωσε ακόμα η κ. Ζαΐρη, τονίζοντας ότι «οι ηγέτες του οργανωμένου εγκλήματος δεν έχουν εντστερνιστεί της αξίες της ανθρώπινης ζωής.

Σχετικά με τις ποινές, σημείωσε ότι «το ύψος των ποινών στην Ελλάδα ήταν μεγάλο και δυσανάλογο πριν από μερικά χρόνια», κάτι που είχε μικρή επίδραση στους εγκληματίες, όπως είπε. Τόνισε ωστόσο, ότι «η μείωση των ποινών δεν γέννησε το πρόβλημα, αλλά ενδέχεται να μην βοηθάει, είπε

Η κ. Ζαΐρη υπογράμμισε ότι «χρειάζεται εξατομίκευση της εφαρμογής του νόμου» και πρόσθεσε ότι «πρέπει το δικαστήριο να έχει την δυνατότητα να ανεβάσει την ποινή κατά περίπτωση». «Δεν θα πρέπει να δένονται τα χέρια του δικαστή με τις διατάξεις», σημείωσε και τόνισε ότι «η προσωπικότητα του δράστη πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο ύψος της ποινής, αυτό δεν το προβλέπει ο νόμος, χρειάζεται αλλαγή».

«Υπάρχουν άνθρωποι που αποφυλακίζονται και εξακολουθούν να αποτελούν φόβητρο για την κοινωνία», είπε η κ. Ζαΐρη, ενώ σημείωσε ότι «η δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά».

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ