ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Συγκινητικές στιγμές στην τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου “Λάμπρος Μαργαρίτης” στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην τελετή παρέστησαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι επικεφαλής των διοικήσεων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και πλήθος πανεπιστημιακών και φοιτητών του Λάμπρου Μαργαρίτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Συγκινητικές στιγμές στην τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου “Λάμπρος Μαργαρίτης” στο Υπουργείο Δικαιοσύνης facebook

O διαπρεπής ομότιμος καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λάμπρος Μαργαρίτης, που απεβίωσε αδόκητα στις 22 Νοεμβρίου 2022, σε ηλικία 68 ετών όπως έγραψε το dikastiko.gr τιμήθηκε την Τρίτη σε μια σεμνή τελετή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος, της συζύγου του Λίλιαν και του γιου του Δημήτρη. 

Λάμπρος Μαργαρίτης

facebook

Λάμπρος Μαργαρίτης

ministryofjustice.gr

Λάμπρος Μαργαρίτης: Συγκινημένος ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας

Στην τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου «Λάμπρος Μαργαρίτης», η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή του Λάμπρου Μαργαρίτη, σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου στο πεδίο του Ποινικού Δικαίου.

Λάμπρος Μαργαρίτης

facebook

«Ο Λάμπρος Μαργαρίτης δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας, αλλά το έργο του, η φιλοσοφία του, η στάση ζωής του, είναι ζωντανές να αποτελούν πηγή έμπνευσης στην οποία θα ανατρέχουν με ασφάλεια οι νέες γενιές ποινικολόγων και οι εφαρμοστές του δικαίου δικαστές και εισαγγελείς. Δεν μπορούμε πλέον να τον συμβουλευθούμε, έχουμε όμως ως οδηγό τις αντιλήψεις του, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες όχι μόνο στην εθνική νομοθεσία αλλά και στα πανεπιστημιακά του συγγράμματα, που αποτελούν στο σύνολο τους μια διαχρονική παρακαταθήκη για το νομικό μας πολιτισμό», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας.

Λάμπρος Μαργαρίτης

facebook

Συγκινητικές ήταν επίσης οι τοποθετήσεις των στενών του φίλων, του αρεοπαγίτη Χρήστου Νάστα και του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου επί τιμή και προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπου Βουρλιώτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο του Λάμπρου Μαργαρίτη, στο σπάνιο ήθος και την αψεγάδιαστη διαδρομή του.

Λάμπρος Μαργαρίτης

ministryofjustice.gr

Στην τελετή παρέστησαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι επικεφαλής των διοικήσεων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Λάμπρος Μαργαρίτης

ministryofjustice.gr

Λάμπρος Μαργαρίτης

ministryofjustice.gr

Το παρών έδωσε και πλήθος πανεπιστημιακών καθώς και φοιτητές του Λάμπρου Μαργαρίτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ