Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας – Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας – Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά EUROKINISSI

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επιβλήθηκε στον προπονητή ιστιοπλοΐας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μετά τη δίκη με έντονη συναισθηματική φόρτιση. Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, αφού όπως εξήγησε ο εισαγγελικός λειτουργός, «η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε δεν το επιτρέπουν».

Ωστόσο, νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον προπονητή εξηγώντας: «Όσο αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το Φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη».

Αντίθετα, ζήτησε να μην αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου. «Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά».

Προπονητής ιστιοπλοΐας

eurokinissi

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον 39χρονο, ωστόσο αντίθετα με την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο, τον απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μια σύνεδρος και ένας ένορκος που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 21χρονης σήμερα αθλήτριας που κατήγγειλε τον προπονητή ξέσπασε σε κλάματα.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει προς το δικαστήριο την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας την απαλλαγή του για την αποπλάνηση λόγω απορρόφησης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Αυτή την ώρα γίνεται συζήτηση επί των ελαφρυντικών που ζητά ο κατηγορούμενος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ