Πόρισμα-καταπέλτης για τη συμπλοκή στο Πέραμα: Από τις 38 σφαίρες, τις 32 τις έριξαν οι τρεις αστυνομικοί

Σύμφωνα με το πόρισμα, από τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο περιστατικό, τις 32 τις έριξαν οι 3 αστυνομικοί από τους 7 που βρίσκονταν στο πεδίο.

NEWSROOM
Πόρισμα-καταπέλτης για τη συμπλοκή στο Πέραμα: Από τις 38 σφαίρες, τις 32 τις έριξαν οι τρεις αστυνομικοί

Καταπέλτης είναι το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα. Όπως έγραψε το dikastiko.gr, το πόρισμα παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ κατά την διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε:

Κακός συντονισμός δυνάμεων, ασαφείς εντολές από το κέντρο, έλλειψη εκπαίδευσης στην διαχείριση και όχι μόνο, πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου, ελλιπής εικόνα της συνολικής κατάστασης και απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα, από τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο περιστατικό, τις 32 τις έριξαν οι 3 αστυνομικοί από τους 7 που βρίσκονταν στο πεδίο. Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται αλλαγές σε εκπαίδευση, συντονισμό δυνάμεων από την άμεση δράση, καθώς και αλλαγές που τώρα υπάρχουν στην άμεση δράση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμπλοκή στο Πέραμα – Κούγιας στο Dikastiko: Θα ορίσω τεχνικούς συμβούλους με δικά μου έξοδα

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας στο dikastiko.gr, για τη συνέχεια της υπόθεσης, η προσπάθειά του είναι να βοηθήσει την κ. ανακριτή και την κυρία εισαγγελέα, να ολοκληρωθούν οι ανακριτικές πράξεις «που κατά την κρίση μου είναι αυτές που θα οδηγήσουν τη δικαιοσύνη να εκδώσει ένα απαλλακτικό βούλευμα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι στην υπηρεσία τους αλλά θα ζουν με την αγωνία του τι θα γίνει αν δεν υπάρξει ένα απαλλακτικό βούλευμα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι βέβαιος ότι θα εκδοθεί ένα τέτοιο απαλλακτικό βούλευμα γιατί όπως είπε «συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις. Και της νομίμου αμύνης, με συνειρμό εν συνειδήσει  αμέλειας στη συμπεριφορά και όχι με ενδεχόμενο δόλο που οδηγούν και πάλι σε μία απαλλακτική κρίση».

Όπως εξήγησε τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις απαντήσεις από την ολοκληρωμένη ιατροδικαστική εξέταση, ενώ αναμένεται και η βαλλιστική εξέταση. 

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, θα ορίσει τεχνικούς συμβούλους, των οποίων τις δαπάνες θα καλύψει ο ίδιος «γιατί τα παιδιά αυτά είναι φτωχά». Τόνισε επίσης ότι θα επιλέξει τους καλύτερους και όσον αφορά τον ιατροδικαστή όπου είπε πως θα επιλέξει τον πρόεδρο των Ελλήνων Ιατροδικαστών, Γρηγόρη Λέων και όσον αφορά τη βαλλιστική εξέταση, θα επιλέξει τον παλιό προϊστάμενο της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ, Γιώργο Ραστογιάννη. «Μαζί με τη βοήθειά τους πιστεύω να αποδείξουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αθώοι και πρέπει να αποδοθούν αθώοι στην κοινωνία και να γίνουν υψηλοί βαθμοφόροι στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ