ΠΟΥ: Ο κορονοϊός ξεκίνησε από νυχτερίδες, όχι από εργαστήριο

Με ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετείται στον αντίποδα της θέσης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιστεύει πως ο κορονοϊός είναι προϊόν εργαστηρίων στην Κίνα. Στην ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν […]

NEWSROOM
ΠΟΥ: Ο κορονοϊός ξεκίνησε από νυχτερίδες, όχι από εργαστήριο

Με ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετείται στον αντίποδα της θέσης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιστεύει πως ο κορονοϊός είναι προϊόν εργαστηρίων στην Κίνα. Στην ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να καθορίσει αν ο ιός SARS- CoV-2 (ο νέος κορονοϊός) προήλθε από ένα εργαστήριο στην Γουχάν, στην κεντρική Κίνα, πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.

«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού», δήλωσε η Φαντέλα Σάιμπ εκπρόσωπος του ΠΟΥ. «Είναι πιθανό, ενδεχόμενο ο ιός να προέρχεται από τα ζώα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά «σίγουρα υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής», εξήγησε η ίδια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ