Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Πού θα χτιστεί το νέο κτίριο του ΔΣΑ – Όλες οι υπηρεσίες στη γωνία Μαυρομιχάλη και Διδότου

Το υπερσύγχρονο συγκρότημα που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πού θα χτιστεί το νέο κτίριο του ΔΣΑ – Όλες οι υπηρεσίες στη γωνία Μαυρομιχάλη και Διδότου eurokinissi

Γωνία Μαυρομιχάλη και Διδότου. Εκεί θα δίνεται σύντομα η συνάντηση των δικηγόρων της Αθήνας. Πρόκειται για το νέο κτίριο που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ)

Όπως αποφασίστηκε θα συγκροτηθεί Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ η οποία θα μελετήσει τις τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους και θα ετοιμάσει εισήγηση προς το ΔΣ για την ανέγερση νέου κτηρίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, επί των οδών Μαυρομιχάλη και Διδότου.

Στο νέο κτήριο θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, η Βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων (σεμινάρια, ραντεβού δικηγόρων που δεν έχουν χώρο στο κέντρο της πόλης), το ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας» (που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο) και άλλες υπηρεσίες.

Νέο κτίριο ΔΣΑ

FREEPIK

Πρόκειται για ένα σχέδιο ετών, βάσει του οποίου πρόθεση είναι να φύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος από τα κτίρια της οδού Ακαδημίας, και να στεγαστεί σε ένα κτίριο το οποίο θα χτιστεί από την αρχή από μεγάλη κατασκευαστική εταιρία η οποία θα το παραδώσει με τα κλειδιά στο χέρι.

Αυτό ήταν άλλωστε ένα θέμα το οποίο απασχολεί τους δικηγόρους εδώ και πολλά χρόνια. Στο σημείο που προτείνεται να στεγαστεί ο ΔΣΑ, λειτουργεί αυτή τη στιγμή ένα πάρκινγκ, ανήκει στον Δικηγορικό Σύλλογο και βρίσκεται σε εξίσου κεντρικό σημείο.

Το κόστος ανέγερσης εκτιμάται πως θα είναι στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και προφανώς με δάνεια. Την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου, στη διασταύρωση των οδών Μαυρομιχάλη και Διδότου, στο κέντρο της Αθήνας, που θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης  Βερβεσός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ