Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Προανακριτική Παππά: Τι απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλοίωση πρακτικών ο Σταύρος Κελέτσης

«Τηρώ τον κανονισμό, δεν διεγράφη τίποτα από την κατάθεση του μάρτυρα. Το μόνο που διεγράφη ήταν κατι για την υγεία του κ. Παππά που το ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι προσωπικό δεδομένο. Αυθαίρετες παρεμβολές, φωνές, φασαρίες και ύβρεις δεν καταγράφονται, η κατάθεση του μάρτυρα έχει αποδοθεί αυτούσια» είπε ο κ. Κελέτσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προανακριτική Παππά: Τι απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλοίωση πρακτικών ο Σταύρος Κελέτσης

Απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράστηκαν μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, σχετικά με την προσπάθεια αλλοίωσης των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, έδωσε ο πρόεδρος της Σταύρος Κελέτσης.

«Τηρώ τον κανονισμό, δεν διεγράφη τίποτα από την κατάθεση του μάρτυρα. Το μόνο που διεγράφη ήταν κάτι για την υγεία του κ. Παππά που το ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι προσωπικό δεδομένο. Αυθαίρετες παρεμβολές, φωνές, φασαρίες και ύβρεις δεν καταγράφονται, η κατάθεση του μάρτυρα έχει αποδοθεί αυτούσια» είπε ο κ. Κελέτσης.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι αύριο θα ζητήσει από τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους ώστε να γίνει έλεγχος απόδοσης των πρακτικών. Υπενθυμίζεται, ότι ο Νικος Παππάς έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών, ενώ και ο τελευταίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής.

Σύμφωνα με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, από τα πρακτικά απουσιάζουν παρεμβάσεις των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι απευθυνόμενοι στον μάρτυρα τον είχαν κατηγορήσει ότι «κοροϊδεύει» την Επιτροπή παρέχοντας επιλεκτικά στοιχεία.

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν. Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο.

Ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων» αναφέρει η κ. Τζάκρη στο Facebook.

Στο μεταξύ, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής συμπληρωματικής μήνυσης κατά του Σταύρου Κελέτση, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου που πιθανολόγησε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη λήξη των εργασιών της επιτροπής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ