Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Πρόγραμμα για ασκούμενους δικηγόρους: Προθεσμία μέχρι 17 Οκτωβρίου για υποβολή αιτήσεων

Αφορά 2.400 άτομα που θα απασχοληθούν σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόγραμμα για ασκούμενους δικηγόρους: Προθεσμία μέχρι 17 Οκτωβρίου για υποβολή αιτήσεων freepik

Νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ασκούμενων δικηγόρων ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τον Β’ Κύκλο Πρακτικής Άσκησης μέχρι την Κυριακή 17/10/2021.

Πρόγραμμα για ασκούμενους δικηγόρους

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά σχεδιασμένου πληροφοριακού συστήματος https://dpa.moj.gov.gr, στο οποίο περιλαμβάνεται εγχειρίδιο χρήσης.

Η δράση απευθύνεται σε απόφοιτους νομικών σχολών στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτική άσκηση αποφοίτων νομικών σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνική χρηματοδότηση. Πρόγραμμα για ασκούμενους δικηγόρους

Ειδικότερα, αφορά συνολικά 2.400 αποφοίτους νομικών σχολών που θα πραγματοποιήσουν το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής άσκησης, διάρκειας 18 μηνών μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος. Οι ασκούμενοι Δικηγόροι θα απασχοληθούν επ’ αμοιβή για 12 μήνες σε Δικαστήρια/Εισαγγελίες της χώρας και για 6 μήνες σε Δικηγόρο/Δικηγορική Εταιρία.

Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων διενεργείται με βαθμολόγηση βάσει ειδικά σχεδιασμένων κριτηρίων μοριοδότησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ