Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022

Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Στο εδώλιο για τη σεξουαλική κακοποίηση 4 ανήλικων κοριτσιών

Τι προβλέπει το βούλευμα που τον οδηγεί ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Στο εδώλιο για τη σεξουαλική κακοποίηση 4 ανήλικων κοριτσιών FREEPIK

Ο προφυλακισμένος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ αναμένεται το επόμενο διάστημα να βρεθεί στο εδώλιο και για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης άλλων 4 ανήλικων την  περίοδο 2007- 2015.

Ήδη, είναι σε εξέλιξη το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την ασέλγεια σε βάρος 6χρονου τότε κοριτσιού και μάλιστα κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία υπήρξε ένταση στο Δικαστήριο με την πρόεδρο και τον εισαγγελέα της έδρας να εξοργίζονται από το περιεχόμενο των ερωτήσεων υπεράσπισης, όπως έγραψε το dikastiko.gr

Οι δικαστές με το βούλευμά τους, που αποκαλύπτει σήμερα η realnews.gr, υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση τα οποία σοκάρουν για τη δράση του καθώς αφορούν παιδιά από 6 έως 13 ετών!

Όπως προκύπτει μέσα από τις καταθέσεις των θυμάτων αλλά και άλλων μαρτύρων, ο 69χρονος μουσικός, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι γονείς των ανήλικων, πιστεύοντας ότι τα αγαπούσε και τα πρόσεχε, ικανοποιούσε πάνω στα παιδικά κορμάκια τους τις αρρωστημένες ορέξεις του επί σειρά ετών. Μέχρι που αυτά βρήκαν το κουράγιο και περιέγραψαν τι τους έκανε.

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ

unsplash

Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Ο τρόπος δράσης

Ο κατηγορούμενος συνήθιζε να περνά τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια του σε κάμπινγκ. Και συγκεκριμένα από το 2007 έως το 2015 σε δύο κάμπινγκ του νομού Ηλείας. «Σε αυτούς τους χώρους, ο κατηγορούμενος, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω των συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στα κάμπινγκ, έκανε καθημερινά παρέα με διάφορους ανθρώπους, με πολλούς από τους οποίους, μάλιστα, συναντιόντουσαν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεταξύ τους σχέση εμπιστοσύνης…

Οι επαφές του με τα παιδιά, που ήταν κυρίως κορίτσια, ήταν δημόσιες και είχαν την έγκριση των γονέων τους, λόγω ακριβώς της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους. Πλην, όμως, όπως τελικά προέκυψε, ο λόγος που ο κατηγορούμενος επιδίωκε να βρίσκεται κοντά σε ανήλικα κορίτσια, δεν ήταν τα υγιή συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας και προστατευτικότητας που μπορεί να τρέφει ένας ενήλικος για τα παιδιά, αλλά, αντιθέτως, στόχος του ήταν να δημιουργήσει τις ευκαιρίες εκείνες που θα του επέτρεπαν να ενεργεί σε βάρος τους πράξεις που διήγειραν και ικανοποιούσαν την γενετήσια ορμή και επιθυμία του, δίχως να γίνεται αντιληπτός ή να κινεί υποψίες. Όλα αυτά ήρθαν στο φως, όταν τα θύματα έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης ότι σε βάρος του έχει ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία για σεξουαλική κακοποίηση έτερης ανήλικης…»

Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Αρνείται τις κατηγορίες

Ο ίδιος αρνείται όσα του αποδίδονται διατεινόμενος ότι επρόκειτο για τυχαία αγγίγματα, που τα θύματα παρεξήγησαν.

Όπως, όμως, αναφέρεται και στην εισαγγελική πρόταση, «οι καταγγελίες σε βάρος του είναι πολλές και, μάλιστα, συγκλίνουσες μεταξύ τους, οι οποίες δεν προέρχονται μόνο από τα ανήλικα θύματα αλλά κι από τρίτους ενήλικες, τους γονείς των παιδιών, που υπήρξαν μάρτυρες περιστατικών, τα οποία όμως τότε, λόγω της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν σωστά και να αντιδράσουν ανάλογα».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται πως σε βάρος του υπήρξαν καταγγελίες και από άλλες ανήλικες τότε, δύο ακόμη κορίτσια, για τις οποίες όμως εκδόθηκε απορριπτική διάταξη διότι επρόκειτο για πράξεις που τελέστηκαν το 2003 και το 2005, συνεπώς το αξιόποινο τους είχε εξαλειφθεί, λόγω παραγραφής.

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ

unsplash

Γ. Παπαϊωάννου: Βοούν τα στοιχεία για το τι υπέστησαν τα θύματα

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος των θυμάτων Παναγιώτης Γ. Παπαιωάννου ανέφερε στην realnews.gr:

“Με την υποδειγματική συγκρότηση μιας ογκώδους δικογραφίας σε σύντομο χρονικό διάστημα, το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, για το οποίο συχνά όσοι δρουν στο πεδίο ασκούν βάσιμη κριτική για την καλυτέρευσή του, στην προκειμένη περίπτωση έδειξε ότι δεν στερείται νομικά άρτιων και εξειδικευμένων οργάνων και σοβαρότατων εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών. Το ευήκοον ους απέναντι στις αυθόρμητες, συγκλονιστικές καταγγελίες ενηλίκων γυναικών και γονέων ανηλίκων απέδειξε ότι πλέον διάγουμε μια διαφορετική εποχή, στην οποία το θύμα έχει κταλάβει ότι δεν οφείλει να ζει με το τραύμα, αλλά πρέπει συντεταγμένα να ζητήσει από την πολιτεία να το προστατεύσει και αποκαταστήσει.

Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

dikastiko.gr

Γενικεύοντας, θα σημείωνα ότι επειδή διαχρονικά τα αδικήματα του 19ου κεφαλαίου του Ποινικού Κώδικα όταν αφορούν ανηλίκους έτειναν μέχρι τώρα να διυλίζονται στην κοινωνική υποκρισία, το φόβο και την έλλειψη εμπιστοσύνης στις αρχές -γι’ αυτό παρουσιάζουν και ιδιαίτερα αυξημένο σκοτεινό αριθμό- ο τρόπος με την οποία έτυχε χειρισμού από πλευράς των αρχών είναι στην απολύτως σωστή και επιθυμητή κατεύθυνση.

Το μήνυμα είναι διττό: πρώτον, όποιος επεμβαίνει έκνομα και κινούμενος από διαστροφή στη γενετήσια σφαίρα ανηλίκου, διαστρεβλώνοντάς του τη συνείδηση, τον ψυχισμό, τον πνευματικό κόσμο, πολλές φορές δια βίου, πρέπει να απομακρύνεται πό το κοινωνικό σύνολο και να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πράξης του. Και δεύτερον, ότι είναι άλλο ζήτημα και άλλο μέγεθος το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει και προστατεύεται υπέρ κάθε κατηγορουμένου και άλλο το να διαμορφώνει ομόθυμα η κοινωνία, η επιστήμη και οι θεσμοί μια σαφή στάση υπέρ των θυμάτων, όταν τα στοιχεία για το τί υπέστησαν, βοούν”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ