Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Προκαταρκτική Εξέταση διέταξε η ΓΑΔΑ για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας σε βάρος δικηγόρων μετά την αποκάλυψη του dikastiko.gr – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Οι δύο δικηγόροι κατήγγειλαν πως αστυνομικοί τους χτύπησαν, τους έδεσαν με χειροπέδες και τους προσήγαγαν, ενώ ανέφεραν την δικηγορική τους ιδιότητα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προκαταρκτική Εξέταση διέταξε η ΓΑΔΑ για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας σε βάρος δικηγόρων μετά την αποκάλυψη του dikastiko.gr – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ dikastiko.gr

Την παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε η αποκάλυψη του dikastiko.gr για την καταγγελία δύο νεαρών δικηγόρων οι οποίοι σε αναφορά τους ανέφεραν ότι υπέστησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή Εξαρχείων, κι αφού δήλωσαν την ιδιότητα τους, αστυνομική βία και προσαγωγή από τους αστυνομικούς, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσού.

Αστυνομική βία κατά δικηγόρων: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων δύο ημεδαπών σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 3-9-2022 στην πλατεία Εξαρχείων».

Αστυνομική βία κατά δικηγόρων

dikastiko.gr

Σύμφωνα με όσα είχε γράψει το dikastiko.gr ένα (ακόμα) περιστατικό που αφορά καταγγελλόμενη αστυνομική βία σε βάρος δικηγόρων, αποκαλύπτεται με δημόσια δήλωση και παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των δικηγόρων Δημ. Βερβεσού. Δυο νεαροί δικηγόροι καταγγέλλουν πως χωρίς αιτία βρέθηκαν σιδηροδέσμιοι από αστυνομικούς που “έκαναν κεφαλοκλείδωμα στον έναν, τους πέρασαν χειροπέδες και τους προσήγαγαν στο τμήμα και ενώ είχαν δηλώσει πως είναι δικηγόροι”.

Η ιστορία όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές εκτυλίχθηκε στα Εξάρχεια όταν οι δυο δικηγόροι βγαίνοντας από κατάστημα της περιοχής πήγαιναν προς το αυτοκίνητό τους στην οδό Τοσίτσα. Εκεί τους σταμάτησε μια διμοιρία των ΜΑΤ , ζητώντας να τους κάνει έλεγχο. Στην αντίδραση των δυο, “για ποιο λόγο ζητείται έλεγχος και αφού δήλωσαν την ιδιότητά τους”, η αντίδραση των αστυνομικών κατά τα καταγγελλόμενα ήταν βίαιη.

Αστυνομική βία κατά δικηγόρων

dikastiko.gr

Όπως λένε τους πέρασαν χειροπέδες δια της βίας προκαλώντας εμφανή σημάδια στα χέρια τους, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το dikastiko.gr ενώ ο ένας καταγγέλλει και “κεφαλοκλείδωμα” (μαζί με ύβρεις) από αστυνομικό. Στη συνέχεια τους οδήγησαν στο ΑΤ Εξαρχείων.

Αστυνομική βία κατά δικηγόρων

dikastiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ