Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Πρόσβαση στον “ΙΣΟΚΡΑΤΗ” σε 1.200 δικαστές και εισαγγελείς

Ξεκίνησε η διανομή κωδικών μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ ΕνΔΕ και ΔΣΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόσβαση στον “ΙΣΟΚΡΑΤΗ” σε 1.200 δικαστές και εισαγγελείς Freepik

Απρόσκοπτη πρόσβαση στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» αποκτούν δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, μετά την έναρξη την περασμένη Παρασκευή της διανομής κωδικών για την είσοδό τους σε αυτήν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) ξεκίνησε η διανομή των πρώτων 1.200 κωδικών πρόσβασης στην ΤΝΠ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» στα πλαίσια της υλοποίησης σχετικής σύμβασης που υπεγράφη με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

Η Ένωση παρέλαβε την Πέμπτη τους κωδικούς και θα ολοκληρώσει την διαδικασία αποστολής τους στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των μελών της σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο προσωπικό μήνυμα που θα αποσταλεί στα μέλη θα υπάρχει το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης με την συμπλήρωση των οποίων θα γίνεται η σύνδεση στην πλατφόρμα.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ende

Όπως ενημερώνει η ΕνΔΕ, η Γραμματεία της Ένωσης θα είναι στην διάθεση για την αντιμετώπισης οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος, ενώ παράλληλα εκφράζει ευχαριστίες προς τον ΔΣΑ για την συνεργασία και την ταχύτατη ανταπόκριση.

«Η Ένωση στέκεται άλλη μια φορά αρωγός στις ανάγκες Δικαστών και Εισαγγελέων για διαρκή επιστημονική ενημέρωση και βελτίωση του απονεμόμενου δικαστικού έργου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη σύμβαση με τον ΔΣΑ, όπως έγραψε και το dikastiko.gr θα παρέχεται στα μέλη της Ένωσης απεριόριστη πρόσβαση στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ», στο Νομικό Βήμα και στον Κώδικα Νομικού Βήματος.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

eurokinissi

Στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης, η ΕνΔΕ είχε ανακοινώσει πως θα αναλάβει εκείνη εξ ολοκλήρου την καταβολή της συμφωνηθείσας ετήσιας συνδρομής και θα την καλύπτει για λογαριασμό των μελών της.

H Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» περιλαμβάνει, εκτός των άλλων: α) εθνική νομολογία, με αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων κάθε βαθμού σε πλήρες κείμενο, τις νομικές διατάξεις, στις οποίες στηρίχθηκε η έκδοσή τους, καθώς και βιβλιογραφικές αναφορές. β) εθνική νομοθεσία, που περιλαμβάνει όλη τη νομοθεσία του Ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, καθώς και τα τεύχη του ΦΕΚ από το 1833 μέχρι σήμερα, συσχετισμένα με κάθε νομοθέτημα.

«Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το πλήθος των νομικών εγγράφων που είναι συγκεντρωμένο στην ΤΝΠ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ», θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο, επιβοηθητικό της εργασίας μας» τόνισε με την υπογραφή της σύμβασης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ