Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ζητούν μετ΄επιτάσεως οι δικαστικοί υπάλληλοι

Νέα έκκληση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης απευθύνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού και εμβολιασμών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ζητούν μετ΄επιτάσεως οι δικαστικοί υπάλληλοι dikastiko

Με νέα επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) ζητάει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διενέργεια διαγνωστικών rapid test ανίχνευσης κορονοϊού και να δοθεί προτεραιότητα στους υπαλλήλους στη διενέργεια εμβολιασμών.

«Να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ως πολιτικός Προϊστάμενος των Δικαστικών Υπηρεσιών όλης της χώρας, για την διενέργεια μαζικών και σε τακτά επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού covid-19 σε όλους τους εργαζομένους (Δικαστικούς Υπαλλήλους, Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς) στα Δικαστήρια και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλάκεια όλης της χώρας» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΔΥΕ.

«Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, βρισκόμαστε καθημερινά στην εργασία μας και σε πλήρες ωράριο και δεδομένου ότι στις δικαστικές αίθουσες και στα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού των Δικαστηρίων όλης της χώρας προσέρχεται μεγάλος αριθμός ατόμων και παρά τα τηρούμενα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, υφίσταται διαρκής κίνδυνος μετάδοσης του ιού λόγω του μεγάλου συνωστισμού και των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα δικαστικά κτήρια (στενοί και ελλιπείς χώροι, μη αεριζόμενες αίθουσες)» τονίζεται.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία παρά τις προηγούμενες επιστολές της, δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από κανέναν. «Αυτό δεν μπορεί παρά να δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας, απογοήτευσης και αγανάκτησης των συναδέλφων Δικαστικών Υπαλλήλων όλης της χώρας, όταν μάλιστα καθημερινά ανιχνεύονται κρούσματα είτε εργαζομένων, είτε προσερχομένων στα Δικαστήρια όλης της χώρας» αναφέρει.

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΔΥΕ

«κ. Υπουργέ

Επανερχόμαστε στο από 15/1/2021 έγγραφό μας, με το οποίο σας έχουμε υποβάλει και γραπτώς το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ αίτημά μας, προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ως πολιτικός Προϊστάμενος των Δικαστικών Υπηρεσιών όλης της χώρας, για την διενέργεια μαζικών και σε τακτά επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού covid-19 σε όλους τους εργαζομένους (Δικαστικούς Υπαλλήλους, Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς) στα Δικαστήρια και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλάκεια όλης της χώρας, δεδομένου ότι από 11/1/2021 με όλες τις εκδιδόμενες ανά εβδομάδα Κ.Υ.Α. οι λειτουργίες των Δικαστηρίων έχουν επανέλθει σε όλο και μεγαλύτερο κάθε εβδομάδα βαθμό ,απ΄ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, βρισκόμαστε καθημερινά στην εργασία μας και σε πλήρες ωράριο και δεδομένου ότι στις δικαστικές αίθουσες και στα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού των Δικαστηρίων όλης της χώρας προσέρχεται μεγάλος αριθμός ατόμων και παρά τα τηρούμενα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, υφίσταται διαρκής κίνδυνος μετάδοσης του ιού λόγω του μεγάλου συνωστισμού και των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα δικαστικά κτήρια(στενοί και ελλιπείς χώροι, μη αεριζόμενες αίθουσες).

Επίσης, όπως σας είχαμε επισημάνει με το ίδιο προαναφερόμενο έγγραφό μας, οι ίδιες συνθήκες επικρατούν και στα Έμμισθα Υποθηκοφυλάκεια της χώρας, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

Σήμερα, σχεδόν ένα μήνα από την γνωστοποίηση του αιτήματός μας προς εσάς και σχεδόν τρεις ολόκληρους μήνες από την υποβολή παρόμοιου αιτήματος προς τον Ε.Ο.Δ.Υ, δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από κανέναν. Αυτό δεν μπορεί παρά να δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας, απογοήτευσης και αγανάκτησης των συναδέλφων Δικαστικών Υπαλλήλων όλης της χώρας, όταν μάλιστα καθημερινά ανιχνεύονται κρούσματα είτε εργαζομένων, είτε προσερχομένων στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Οι αντοχές όλων έχουν πλέον εξαντληθεί, διαπιστώνοντας ότι η στάση των υπευθύνων φορέων της πολιτείας είναι τουλάχιστον αδιάφορη.

Κ. Υπουργέ,

Σας ζητούμε, έστω και τούτη την ώρα, έστω και καθυστερημένα (αν και υπήρξαν συνεχείς εκκλήσεις μας προφορικά ή γραπτά), να αναλάβετε πρωτοβουλία απευθυνόμενος προς τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας και να γίνουν μαζικά χωρίς διαχωρισμούς ή εξαιρέσεις rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού covid-19 σε όλους τους εργαζομένους(Δικαστικούς Υπαλλήλους, Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, Δικηγόρους) στα Δικαστήρια και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλάκεια όλης της χώρας.

Παράλληλα και ενόψει της τήρησης σειράς προτεραιότητας κατά την διενέργεια των μαζικών εμβολιασμών του πληθυσμού, θεωρούμε απαραίτητο και κρίνουμε ότι μπορεί να προωθηθεί άμεσα, επίσης με πρωτοβουλία δική σας, το να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό σε εργαζόμενους στα Δικαστήρια που είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην εργασία τους, είτε είναι εργαζόμενοι που από τη φύση του αντικειμένου τους εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο διασποράς του ιού, όπως είναι οι εργαζόμενοι στα ανακριτικά γραφεία, στα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού και σε πάρα πολλές περιπτώσεις (λόγω των ανεπαρκών υποδομών των δικαστικών κτηρίων) και οι εργαζόμενοι στις έδρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ