Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πυρά δικηγόρων κατά της ΑΑΔΕ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για αναφορές φοροδιαφυγής λόγω περιορισμένης χρήσης POS – Τι λέει ο Δ. Βερβεσός

Οι ενστάσεις των δικηγόρων και οι προτάσεις τους για συλλογική αμοιβή κατά την προδικασία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυρά δικηγόρων κατά της ΑΑΔΕ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για αναφορές φοροδιαφυγής λόγω περιορισμένης χρήσης POS – Τι λέει ο Δ. Βερβεσός freepik

Στα… κάγκελα εξακολουθούν να είναι οι δικηγόροι μετά τις πρόσφατες αναφορές από την ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή λόγω περιορισμένης χρήσης POS. Όπως προέκυπτε από την Αρχή και έγραψε το dikastiko.gr μόνον 3.470 από το σύνολο των 22.000 χρησιμοποίησαν POS, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα περί φοροδιαφυγής.

Πυρά δικηγόρων κατά της ΑΑΔΕ

eurokinissi

«Το POS δεν αποτελεί τρόπο ελέγχου της φοροδιαφυγής. Το POS είναι ένας τρόπος που δεν έχουμε συνηθίσει. Δεν κάνουμε μαναβική, δεν είμαστε εστιάτορες, δεν είμαστε καφετέρια που προβλέπει μία μορφή υπηρεσίας χέρι με χέρι. Είναι μία συναλλαγή σε ένα σύνολο υπηρεσιών που παρέχεται σε βάθος ενός χρόνου με έναν άνθρωπο που έχεις μία εξοικείωση» υπήρξε η αντίδραση του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσού.

Πυρά δικηγόρων κατά της ΑΑΔΕ

dikastiko.gr

Επισημαίνει για άλλη μία φορά – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – πως οι συναλλαγές των δικηγόρων γίνονται μέσω τραπεζών και όπως προτείνεται επιδίωξη του κλάδου είναι να υπάρξει μία συλλογική αμοιβή για όλη την προδικασία με προκαταβολή της αμοιβής των δικηγόρων.

Η οργισμένη αντίδραση των δικηγόρων εκ μέρους του προέδρου της Ολομέλειας τους Δημ. Βερβεσού είχε εκφραστεί από την πρώτη στιγμή, που αναφέρθηκαν αυτά τα στοιχεία. Όπως είχε επισημάνει θα έπρεπε «να αναφερθεί εν συνόλω το ποσοστό των ηλεκτρονικών συναλλαγών έναντι του συνόλου των πραγματοποιούμενων συναλλαγών από εκάστη επαγγελματική κατηγορία, και εν προκειμένω τους δικηγόρους. Τούτο διότι η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών συναλλαγών των δικηγόρων λαμβάνει χώρα μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (με e-banking) και όχι μέσω POS».

Πυρά δικηγόρων κατά της ΑΑΔΕ

eurokinissi

Παράλληλα, τόνιζε πως «παραγνωρίζεται, με τον τρόπο αυτό, η επαγγελματική πραγματικότητα μιας πολύ μεγάλης μερίδας δικηγόρων, και δη εκείνων εργάζονται με καθεστώς έμμισθης εντολής ή με οιονεί έμμισθη σχέση («μπλοκάκι»), εκείνων που χρησιμοποιούν την κατοικία τους ως επαγγελματική έδρα, αλλά και εκείνων που δεν έχουν καμία παράσταση και άρα στερούνται επαγγελματικών συναλλαγών, για τους οποίους η μη χρήση POS είναι απολύτως φυσιολογική (ήτις εγγίζει ποσοστό άνω του 50% του σώματος)».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ