Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Γ. Κύρτσος για υποκλοπές: Αίτημα προς την ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του

Ανέθεσε στον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη να αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομικές, δικαστικές ενέργειες για την προστασία των συνταγματικών του δικαιωμάτων, τα οποία όπως λέει, παραβιάστηκαν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Κύρτσος για υποκλοπές: Αίτημα προς την ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του EUROKINISSI

Δικαστικά αποφάσισε να κινηθεί ο Γιώργος Κύρτσος με αφορμή τις υποκλοπές και ανέθεσε στον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη να αναλάβει τις απαιτούμενες ενέργειες. Πρώτο βήμα είναι η κατάθεση αιτήματος προς την ΑΔΑΕ με το οποίο ζητάει να λάβει γνώση για τα χρονικά διαστήματα, τα τοπικά όρια και την αιτία που παρακολουθούντο το κινητό τηλέφωνο και οι αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας του, με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ.

Όπως αναφέρεται στην «αντίληψη της νομικής ομάδας υποστήριξης του ευρωβουλευτή είναι πρόδηλη η αντισυνταγματικότητα της ισχύουσας διάταξης του άρθρου 5 Ν. 2225/1994 μετά την τροποποίηση της με τις διατάξεις του άρθρου 87 Ν. 4790/2021 εφόσον ουδέν κρατικό όργανο δεσμεύεται και πολύ περισσότερο η συνταγματικώς θεσπισθείσα ΑΔΑΕ από τις διατάξεις του άρθρου 87 του Ν. 4790/2021».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe ζητεί να του κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα της έρευνας της Αρχής για να μπορέσει να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για δικαστική προστασία των δικαιωμάτων του και των έννομων συμφερόντων του.

Κύρτσος για υποκλοπές: Το αίτημα στην ΑΔΑΕ

Δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννη Κ. Μαντζουράνη και των συνεργατών του Κωνσταντίνου Μαντζουράνη και Ουρανίας Βλαχέα ο κ. Κύρτσος ζητεί από την ΑΔΑΕ:

Κύρτσος για υποκλοπές

eurokinissi

– Κατά τον έλεγχο που ήδη διεξάγεται στις δημόσιες υπηρεσίες ΕΥΠ, ΔΑΕΕΒ, ΔΙΠΑΠ, να συμπεριλάβετε και έρευνα σε σχέση με τους αριθμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνικής σύνδεσης μου.

– Να διερευνήσετε αν έχω υποστεί, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στον Τύπο και συγκλίνουσες ενδείξεις άρση απορρήτου καθώς και τις συνθήκες υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μου είτε μέσω της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας είτε των συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας στο πολιτικό μου γραφείο και στην οικία μου στην Αθήνα.

– Αν τηρήθηκαν οι όροι και οι διαδικασίες που προβλέπονται στον νόμο 2225/1994, καθώς και η αρχή της αναλογικότητας κατά την επιβολή του μέτρου άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Επίσης αν υπήρξε και αν ήταν επαρκής η τεκμηρίωση του αιτήματος της υπηρεσίας που ζήτησε την επίμαχη άρση στο όνομα της…προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Η δήλωση Κύρτσου: Αμφισβητούνται δικαιώματα και ασφαλιστικές δικλείδες

Με δήλωση του ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις, σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για να προασπίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του. Εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Γιάννη Μαντζουράνη και τους συνεργάτες του, τους οποίους εξουσιοδότησε για να φέρουν σε πέρας αυτή την εξαιρετικά σύνθετη αποστολή.

Κύρτσος για υποκλοπές

EUROKINISSI

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε ότι αυτονόητα δικαιώματα και ασφαλιστικές δικλείδες αμφισβητούνται από τις παρακρατικές λειτουργίες και νοοτροπία του λεγόμενου επιτελικού κράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης με τη βοήθεια του ανιψιού του κ. Δημητριάδη και άλλων συνεργατών του. Όπως χαρακτηριστικά είπε δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού με τις επιλογές και τις πρακτικές του Μητσοτάκη γιατί αυτό θα μας έθετε εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου και κανόνων κράτους δικαίου και θα οδηγούσε τη χώρα σε ακραίες βαλκανικές καταστάσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ