Πυρήνας τρομοκρατών στην Αθήνα: Ευχαριστίες από το Υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ – Με την υπογραφή της Μοσάντ η εξάρθρωση – ΒΙΝΤΕΟ

«Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της προσπάθειας του Ιράν να χρησιμοποιήσει την τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό», ανέφερε η μυστική υπηρεσία.

NEWSROOM
Πυρήνας τρομοκρατών στην Αθήνα: Ευχαριστίες από το Υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ – Με την υπογραφή της Μοσάντ η εξάρθρωση – ΒΙΝΤΕΟ

Ευχαριστίες προς την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΥΠ απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Eli Cohen, με αφορμή την εξάρθρωση του πυρήνα τρομοκρατών που σχεδίαζε χτύπημα σε εβραϊκό στόχο στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, ποινική δίωξη για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκε σε βάρος των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν την υλοποίηση τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα μας.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες πριν από ενάμιση μήνα εντοπίστηκαν χωρίς χαρτιά και συνελήφθησαν. Τότε, είχαν κατασχεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής εντός του οποίου βρίσκονταν όλες οι επικοινωνίες και ένα βίντεο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες ζητούσαν το ποσό των 10.000-15.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, όπως προκύπτει από τις έρευνες των αρχών οι επίδοξοι τρομοκράτες είχαν μελετήσει ορισμένες εκδοχές για το χτύπημά τους να πραγματοποιήσουν επίθεση με όπλα ή με εκρηκτικά, ή τέλος να προκαλέσουν πυρκαγιά, πιθανόν με αέριο, την ώρα που το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο.

Οι δυο συλληφθέντες Πακιστανοί ηλικίας 27 και 29 ετών ζούσαν τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο και στη Σπάρτη και κατάγονται από την επαρχία Παντζάμπ από οπού και ο 30χρονος μεγάλος αρχηγός, που ζει μόνιμα στην Τεχεράνη.

Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ: “Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός”

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ο κ. Cohen ανέφερε ότι «η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινή στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού κράτους».

Με την “υπογραφή” της Μοσάντ η εξάρθρωση του πυρήνα τρομοκρατών

Σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο και όπως γνωστοποίησε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική βοήθησαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η Μοσάντ ανέφερε ότι βοήθησε την Ελλάδα με την ανάλυση των διαδικασιών λειτουργίας του Ιράν, ώστε να λυθεί ο γρίφος του υποκείμενου εγκλήματος και της μεθόδου λειτουργίας της εμπλεκόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της προσπάθειας του Ιράν να χρησιμοποιήσει την τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό», ανέφερε η μυστική υπηρεσία.

Περαιτέρω, η Μοσάντ βοήθησε στον εντοπισμό της σύνδεσης μεταξύ του τοπικού τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα και των ευρύτερων παγκόσμιων τρομοκρατικών επιχειρήσεων του Ιράν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, «μαζί με τους συνεργάτες μας στις μυστικές υπηρεσίες, θα ενεργήσουμε στο πλαίσιο του ρόλου μας χωρίς ανάπαυση για να ανατρέψουμε τις προθέσεις του Ιράν να προκαλέσει κακό σε όλο τον κόσμο».

Eurokinissi

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Ισχυρό μήνυμα η σύλληψη των τρομοκρατών

Η ετοιμότητα των ελληνικών αρχών, χάρη στην οποία επετεύχθη εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που είχε σκοπό να χτυπήσει εβραϊκούς στόχους στην Αθήνα, δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια του Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, η εξάρθρωση του δικτύου επετεύχθη ύστερα από την αποτελεσματική συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ που διενήργησαν έρευνες σε Αθήνα και Ζάκυνθο. 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοδωρικάκος συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί και εγκέφαλος του δικτύου ήταν ομοεθνής τους από το Ιράν και τόνισε ότι η έρευνα θα συνεχισθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ