Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Πυροσβεστική: 73 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – Πιθανολογείται να ξεκινήσει πριν την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος

Την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη, καθώς υπογράφηκε η σχετική απόφαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυροσβεστική: 73 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – Πιθανολογείται να ξεκινήσει πριν την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα.

Από αυτές, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, οι 70 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει θερινή αντιπυρική περίοδος πριν την 1η Μαΐου.

Στην Κρήτη σύμφωνα με το cretalive.gr, ήδη έχει υπογραφεί σχετική απόφαση μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης για απαγόρευση χρήσης πυρός από 15/4/2024.

Υπενθυμίζεται πως και πέρυσι η αντιπυρική περίοδος είχε ξεκινήσει νωρίτερα στην Κρήτη σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο, φέτος η έναρξή της γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. 

Πέρυσι, ειδικότερα η αντιπυρική περίοδος είχε ξεκινήσει για την επικράτεια την 1η Μαΐου και στην Κρήτη στις 20 Απριλίου. Η κλιματική αλλαγή και οι υψηλές θερμοκρασίες που άρχισαν να καταγράφονται φέτος πολύ νωρίτερα από το σύνηθες επέβαλαν την άμεση λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθούν οι πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ