Πυροβολισμός 16χρονου: Την υπεράσπιση του αστυνομικού ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας

«Κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κούγιας.

NEWSROOM
Πυροβολισμός 16χρονου: Την υπεράσπιση του αστυνομικού ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας

Την υπεράσπιση του αστυνομικού που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει τελικά ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό την Τετάρτη.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, ο κ. Κούγιας αναφέρει πως αφού γνώρισε τον κατηγορούμενο και μελέτησε τη δικογραφία, αποφάσισε να αποδεχθεί την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας την υπεράσπισή του.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το dikastiko.gr, οι δύο όροι του Αλέξη Κούγια για να δεχτεί να αναλάβει την υπόθεση, ήταν ακριβώς, να γνωρίσει τον κατηγορούμενο και να μελετήσει τη δικογραφία.

«Ζήτησα να διαβάσω την δικογραφία και να γνωρίσω τον κατηγορούμενο», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο κ. Κούγιας, ο οποίος τόνισε ότι αυτά τα δυο για τον ίδιο είναι βασικά προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπιση κάποιου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.

Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση. 

Αθήνα, 7/12/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Κούγιας

eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ