Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Κατατέθηκε στην Εισαγγελία η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του θέατρου- Ξεκινά προκαταρκτική έρευνα.

«Φάκελος – Τέχνη» σχηματίζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά το τσουνάμι καταγγελιών για κακοποιήσεις από γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατατέθηκε στην Εισαγγελία η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του θέατρου- Ξεκινά προκαταρκτική έρευνα.

Την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκε στον Εισαγγελέα η πρώτη μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη από 40χρονο σήμερα άνδρα. Ο μηνυτής καταγγέλλει ότι όταν ήταν 15 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον σκηνοθέτη αποδίδοντάς του, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης σε ασέλγεια .

Το πρώτο που θα διερευνήσει ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αν τα αδικήματα έχουν παραγραφεί ή είναι ακόμη « ζωντανά».

Βάσει των πληροφοριών τα αδικήματα φαίνονται ότι έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Ωστόσο θα κληθεί ο μηνυτής προκειμένου να διευκρινιστεί και ο χρόνος αλλά και εάν έχει γνώση για άλλες περιπτώσεις.

« Βροχή» καταγγελιών

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο μηνυτής δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη μέσω συνέντευξής του σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Η δεύτερη, αυτή, περίπτωση αφορά ηθοποιό που όπως υποστηρίζει κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό σκηνοθέτη όταν ήταν 19 ετών.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος δήλωσε πως αναμένει από τη δικαιοσύνη να παρέμβει αυτεπαγγέλτως.

Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται να κινηθεί ο ίδιος νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και να τον κατονομάσει στις αρμόδιες αρχές

Επισήμανε δε ο κ. Βλάχος πως δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, αλλά αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της βαθιάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει. «Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα. Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», δήλωσε ο Γ. Βλάχος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ