Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

“Φωλιά” κορονοϊού το Γηροκομείο Βόλου: Οι 35 από τους 55 εργαζόμενους δεν θέλουν να εμβολιαστούν – ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα σε λίγες ώρες νόσησαν 7 ηλικιωμένοι και 4 εργαζόμενοι. "Το 65% του προσωπικού είναι αρνητές" καταγγέλλει ο πρόεδρος του γηροκομείου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Φωλιά” κορονοϊού το Γηροκομείο Βόλου: Οι 35 από τους 55 εργαζόμενους δεν θέλουν να εμβολιαστούν – ΒΙΝΤΕΟ

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο Βόλου όπου καταγράφονται ήδη 11 κρούσματα κορονοϊού. Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα όταν εντοπίστηκαν δύο θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι. Μετά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε προσωπικό και ηλικιωμένοι την Τρίτη βρέθηκαν πέντε φιλοξενούμενοι θετικοί και τέσσερις εργαζόμενοι, ενώ βάσει των νέων αποτελεσμάτων που έφτασαν την Τετάρτη άλλοι δύο ηλικιωμένοι νοσούν με κορονοϊό.

Γηροκομείο Βόλου: 35 από 55 εργαζόμενους δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Ήδη, δύο από τους ηλικιωμένους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό χώρο του Ιδρύματος. Στο Γηροκομείο φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι.

Από τους εργαζόμενους, που βρέθηκαν θετικοί, μία είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και το πέρασε πολύ ελαφριά, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι και εμφανίζουν πυρετό και άλλα συμπτώματα. Οι θετικοί στον Covid19 εργαζόμενοι τέθηκαν εκτός εργασίας, ενώ σε καραντίνα μπήκαν άλλοι 8 συνάδελφοί τους που ήταν στις ίδιες βάρδιες.

Αποκάλυψη – σοκ από τον πρόεδρο του Γηροκομείου: Το 65% του προσωπικού είναι αρνητές

«Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα» τόνισε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Παύλος Πάνου.

«Έχουμε κάνει ενημερωτικές ημερίδες με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προσπαθήσαμε το Δ.Σ πολλές φορές να τους μιλήσουμε για να τους μεταπείσουμε, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», σημείωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Γηροκομείο Βόλου: 35 από 55 εργαζόμενους δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι επικαλούνται «πολλές δικαιολογίες» για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι λένε ότι θα περιμένουν να δουν πως θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, όπως αναφέρει, μόνο πέντε από αυτούς έχουν προβλήματα υγείας.

Ο κ. Πάνος επεσήμανε ότι θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί πολλούς μήνες νωρίτερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για τις 16 Αυγούστου.

Οι εμβολιασμένοι είναι τα κορόιδα – Οι άλλοι θα φύγουν με αναστολή και θα διεκδικήσουν αποζημίωση

«Όταν υπηρετείς τον ηλικιωμένο, έχεις υποχρέωση να εμβολιαστείς. Δυστυχώς κι εγώ περίμενα να είναι πιο άμεσο και απαιτητό από την Πολιτεία. Έτσι όπως έγινε οι μισοί περιμένουν να φύγουν με αναστολή και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις», επισήμανε ο ίδιος. Γηροκομείο Βόλου: 35 από 55 εργαζόμενους δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Υπογράμμισε, δε, ότι στη σχετική απόφαση υπάρχουν κενά και ασάφειες, που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. «Οι εμβολιασμένοι είναι πάλι τα κορόιδα. Έκαναν το εμβόλιο και καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι εκεί στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου.

Αναρωτήθηκε, επίσης, για το πώς θα λειτουργήσει το Ίδρυμα, εάν βγουν σε αναστολή οι αρνητές. «Έχει 30 νοσηλευτές ο Βόλος; Ή θα πάει κάποιος σε ένα γηροκομείο που έχει ήδη κρούσματα; Οπωσδήποτε πρέπει να βρεθούν χέρια, ακόμη και από τις τοπικές σχολές νοσηλευτικής», είπε χαρακτηριστικά.

BINTEO: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ