Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

“Κλείδωσε” η ημερομηνία του διαγγέλματος Μητσοτάκη για παράταση του lockdown – Τρία τα στοιχεία “κλειδιά”

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου της Δευτέρας, επιβεβαίωσε στην ουσία ότι η λήξη του lockdown δεν θα αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Κλείδωσε” η ημερομηνία του διαγγέλματος Μητσοτάκη για παράταση του lockdown – Τρία τα στοιχεία “κλειδιά”

Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές την Δευτέρα πως είναι πολύ επιφυλακτική με τις διάφορες ημερομηνίες που ακούγονται για άρση του lockdown.

Οπως όλα δείχνουν την παράταση του lockdown θα ανακοινώσει με διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή.

 

 

Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων δείχνουν ότι αποκλείεται τα μέτρα να αρθούν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, όταν και τυπικά λήγει η παράταση, με το σενάριο που κερδίζει τις τελευταίες ώρες έδαφος είναι η άρση να μην γίνεται ούτε στις 14 του μηνός.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου της Δευτέρας, επιβεβαίωσε στην ουσία ότι η λήξη του lockdown δεν θα έρθει στις 7 του μηνός, «ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα», είπε χαρακτηριστικά στους υπουργούς του δίνοντας τον τόνο και τον βηματισμό της κυβέρνησης.

 

 

Πιθανότατα την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Πληροφορίες του Ant1 από το κυβερνητικό επιτελείο, αναφέρουν ότι την προσεχή Παρασκευή, o πρωθυπουργός θα απευθύνει στους πολίτες και θα κάνει τις ανακοινώσεις.

Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από 3 στοιχεία:

  • Tον αριθμό των διασωληνωμένων
  • Το ισοζύγιο εισαγωγών – εξιτηρίων στα νοσοκομεία.
  • Τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος θα πρέπει να φτάσει στο 4% από το 9% που είναι σήμερα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ