Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

“Ροζ Πάνθηρες” : Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες δύο μελών της διαβόητης σπέιρας

Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο του ριφιφί - Η λεία τους υπολογίζεται πάνω από 120.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ροζ Πάνθηρες” : Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες δύο μελών της διαβόητης σπέιρας EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δύο Σέρβων, μελών της διαβόητης σπείρας “Ροζ Πάνθηρες”, που άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας με τη μέθοδο του ριφιφί.

Σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση με συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, η οποία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις που προσβάλλουν το έννομο αγαθό της ιδιοκτησίας και στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τους ανωτέρω κατηγορούμενους σε βάρος και άλλων θυμάτων.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους.

Ροζ Πάνθηρες : Πως δρούσε η σπείρα

Λειτουργούν με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη  εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κυκλοφορούν με πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ενώ στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει, ακόμα και αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα».

Υπενθυμίζεται ότι είναι η συμμορία που ήταν πίσω από τη διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο της ROLEX στην οδό Κολοκοτρώνη, σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα μέρη της Αθήνας και οι δράστες είχαν καταφέρει να αρπάξουν τουλάχιστον 23 ρολόγια που η αξία τους εκτιμάται σε περίπου 135.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ