Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα για την περικοπή του επιδόματος μετεγκατάστασης – ΒΙΝΤΕΟ

Το επίδομα μετεγκατάστασης αφορά τη δαπάνη για την κάλυψη αναγκών στέγης, για όσους αστυνομικούς αποσπώνται συνήθως για διάστημα μέχρι τρεις μήνες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα για την περικοπή του επιδόματος μετεγκατάστασης – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Διαμαρτυρία αστυνομικών υπαλλήλων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Ειδικότερα διαμαρτύρονται για την πρόσφατη περικοπή του επιδόματος που αφορά στα έξοδα μετεγκατάστασής τους σε περίπτωση απόσπασης.

Έστησαν σκηνές στο κέντρο της Αθήνας και πανό με σκωπτικά μηνύματα κατά του Υπουργού προστασίας του Πολίτη με αφορμή την περικοπή του επιδόματος , όπως λένε από τα 100 στα 30 ευρώ.

Όπως δήλωσε στον  ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, ο συγκεκριμένος κλάδος δεν αντιμετωπίζει αυξήσεις αλλά περικοπές. Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Δευτέρα 29/04 η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία με την οποία μειώθηκε από 100 σε 30 ευρώ την ημέρα, το επίδομα μετεγκατάστασης, δηλαδή η δαπάνη για την κάλυψη αναγκών στέγης, για όσους αστυνομικούς αποσπώνται για διάστημα, συνήθως, μέχρι τριών μηνών, σε άλλη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση από εκείνη, στην οποία υπάγεται η οργανική τους θέση.

«Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός συναδέλφου ο οποίος λαμβάνει αυτή την απόσπαση από ΓΑΔ της επαρχίας προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πείτε μου εσείς πού θα μπορέσει να βρει κατάλυμα με 30 ευρώ την ημέρα. Πού θέλουν να μας καταντήσουν; Να κοιμόμαστε όπου βρούμε ξαπλώνοντας πάνω στις αποσκευές μας;» σημείωσε ο κ. Γερακαράκος αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στη διαμαρτυρία των αστυνομικών.

Ερωτηθείς για το αν αντιμετωπίζουν την ίδια δυσκολία και άλλοι κλάδοι όπως π.χ. οι εκπαιδευτικοί, ο κ. Γερακαράκος απάντησε ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις χρηματικές αποζημιώσεις μετεγκατάστασης, είναι διατάξεις οι οποίες αφορούν το σύνολο του δημοσίου τομέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ