Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

“Θα σε σκοτώσω και θα σε κάψω” – Απειλούσε και κλωτσούσε την σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο Βόλου

Εκείνος δεν αποχωρούσε και η μητέρα κάλεσε την ΕΛΑΣ και τον κατήγγειλε για επίθεση, απειλή, εξύβριση και παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Θα σε σκοτώσω και θα σε κάψω” – Απειλούσε και κλωτσούσε την σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο Βόλου EUROKINISSI

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και συγκεκριμένα στους διαδρόμους της Παιδιατρικής Κλινικής, το βράδυ της Τετάρτης, όταν 40χρονος απειλούσε και κλωτσούσε την σύζυγό του.

Πιο συγκεκριμένα, μια μητέρα μετέφερε την 13χρονη κόρη της στο νοσοκομείο, καθώς ένιωσε αδιαθεσία. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο πατέρας, εναντίον του οποίου η μητέρα έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Ο 40χρονος ξεκίνησε να της ρίχνει ευθύνες ότι δεν τον ενημέρωσε για την αδιαθεσία της κόρης τους και όπως καταγγέλθηκε, την απείλησε ότι θα την σκοτώσει, θα την κάψει, και την κλώτσησε.

Κλωτσούσε την σύζυγό του στο νοσοκομείο Βόλου

freepik

Επικράτησε πανικός μέσα στην κλινική και κλήθηκαν οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι, για να τον απομακρύνουν, σύμφωνα με το gegonota.newsΕκείνος δεν αποχωρούσε και η μητέρα κάλεσε την ΕΛΑΣ και τον κατήγγειλε για επίθεση, απειλή, εξύβριση και παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Κλωτσούσε την σύζυγό του στο νοσοκομείο Βόλου: Θα δικαστεί σήμερα

Γιατροί και νοσηλεύτριες καλούσαν τον 40χρονο να ηρεμήσει και να φύγει, εκείνος όμως συνέχιζε να προκαλεί φασαρία.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε η ΕΛΑΣ, και ο 40χρονος συνελήφθη και πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο. Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο όπου ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί σήμερα.

Συμβουλές της ΕΛΑΣ για ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
 • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

 • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
 • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ