Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Καταδίκη για κακουργηματική πράξη ζητά η δικηγόρος του γυμνασιάρχη

Οι 3 από τους 11 βρίσκονται στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο Γυμνασιάρχης προσπαθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και να επουλώσει τις πληγές του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Καταδίκη για κακουργηματική πράξη ζητά η δικηγόρος του γυμνασιάρχη ert

Για τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που άρπαξαν τον γυμνασιάρχη στην Πιερία επειδή θεωρούσαν ότι βασανίζει τα παιδιά επειδή τους λέει πως πρέπει να φοράνε μάσκες και να κάνουν τεστ, μίλησε η δικηγόρος του εκπαιδευτικού.

«Είμαστε εν αναμονή της εισαγγελικής προτάσεως για να δούμε πώς θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο οι 11 κατηγορούμενοι. Και οι 11 διώκονται για το κακούργημα της αρπάγης», είπε, μιλώντας στο MEGA, η Ελένη Τσιμήτρη, δικηγόρος γυμνασιάρχη.

Σύμφωνα με την κ. Τσιμήτρη, οι κατηγορούμενοι «επικαλούνται νομική πλάνη, ότι μπορούσαν δηλαδή να προβούν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες επειδή πιστεύουν ότι καταπατάται το Σύνταγμα».

Σε άλλον ισχυρισμό τους υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αρπαγή αλλά για παράνομη κράτηση, κάτι που θα μετατρέψει την κατηγορία τους σε πλημμεληματική.

«Ευελπιστούμε ότι η κατηγορία με την οποία θα οδηγηθούν στο ακροατήριο δε θα καταρρεύσει, θα καταδικαστούν δηλαδή για κακούργημα εξαρχής».

Πλέον, 3 από τους 11 βρίσκονται στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο Γυμνασιάρχης προσπαθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και να επουλώσει τις πληγές του.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος – Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν “πυρήνες” σε όλη την Ελλάδα

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση «δεν ήταν από την Πιερία, μόνο 3 στους 11 ήταν από την Πιερία, οι άλλοι ήταν από άλλες περιοχές, πχ. από την Βέροια. Αυτό έχει την μορφή οργάνωσης, γι’ αυτό και γίνεται έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση».

«Γίνονται έρευνες και για άλλες περιπτώσεις, αντίστοιχες, ανά την Ελλάδα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, όμως παράνομες πράξεις και μάλιστα που αφορούν την υγεία των πολιτών, θα αντιμετωπίζονται βάσει του νόμου. Υπάρχει έρευνα και εισαγγελική παραγγελία για το εάν μιλάμε για οργάνωση και δεν θέλω να την προκαταλάβω», είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Έχουμε υψώσει τείχος με απόλυτη αποφασιστικότητα απέναντι σε όλα αυτά. Τα παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή, αλλά έχουμε την δική μας στρατηγική και παρεμβαίνουμε όταν πρέπει. Επειδή η Αστυνομία έκανε την δουλειά της με άριστο τρόπο προχθές, έκανε την δικογραφία για την αρπαγή, αυτοί οι πολίτες διώχθηκαν για κακούργημα και τρεις από αυτούς πήγαν στην φυλακή», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. "Θεματοφύλακες του Συντάγματος"

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε με νόημα πως «η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της. Θέλω να πω στους πολίτες πως οι κρατικές Αρχές έχουν πλήρη εικόνα, κάνουν με πολύ καλό τρόπο την δουλειά τους και θα προστατεύσουν την κοινωνία από τέτοιες παράλογες και παράνομες ενέργειες», τονίζοντας πως «υπάρχουν και άλλοι πυρήνες σε όλη την χώρα, κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής και στην βόρεια Ελλάδα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «δεν θα επαναληφθούν τα ακροδεξιά φαινόμενα του παρελθόντος, που οδήγησαν στην απόληξη της Χρυσής Αυγή, την οποία η Νέα Δημοκρατία οδήγησε στο δικαστήριο και στην φυλακή. Το 2021 δεν είναι 2012 και δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο».

Για τα τρία μεγάλα θέματα της επικαιρότητας που άπτονται του χαρτοφυλακίου του μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, δηλαδή για τους “θεματοφύλακες του Συντάγματος”, το revenge porn του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα επεισόδια που δημιουργούν οι αρνητές του εμβολίου.

Ερωτηθείς ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με την δράση αντιεμβολιαστών, υπό τον μανδύα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» είπε πως αυτό που έγινε στην Πιερία είναι «παράλογο και παράνομο, για αυτό και διώκονται οι δράστες, που αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αρπαγή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ