Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023

“Βόμβες” στη δίκη Φιλιππίδη: “Ο δικηγόρος Αλ. Μίντζιας πίσω από την πλεκτάνη εις βάρος μου” κατήγγειλε ο ηθοποιός – Με μήνυση απαντά ο νομικός – BINTEO

Nέα διακοπή στο δικαστήριο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Βόμβες” στη δίκη Φιλιππίδη: “Ο δικηγόρος Αλ. Μίντζιας πίσω από την πλεκτάνη εις βάρος μου” κατήγγειλε ο ηθοποιός – Με μήνυση απαντά ο νομικός – BINTEO eurokinissi

Ένταση επικράτησε στη δίκη Φιλιππίδη μετά τις «βόμβες» του ηθοποιού σε βάρος του συνηγόρου της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας με το δικαστήριο να διακόπτει ξανά.

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε εκ νέου πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. «Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί την τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» ανέφερε.

δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Όπως συμπλήρωσε η συνήγορος του Κική Μπακιρτζίδου έδρα της εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μιντζια. «Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη που διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σαιτ του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο σαιτ mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κα. Πακιρτζίδου.

Δίκη Φιλιππίδη

EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππιδη και της συνηγόρου του, η Αννα Μαρια Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

Δίκη Φιλιππίδη

EUROKINISSI

Το κίνητρο είναι το χρήμα

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» επανέλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μιντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Μήνυση στον ηθοποιό από τον Α. Μίντζια

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του Α. Μίντζια. «Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός ειναι ο κατηγορούμενος, αυτός ηταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επι 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη» τόνισε.

Δίκη Φιλιππίδη: Τι μετέδιδε νωρίτερα το dikastiko.gr

Ανατροπή στη δίκη Φιλιππίδη καθώς ο ηθοποιός ζήτησε το πρωί της Παρασκευής να απολογηθεί συμπληρωματικά πριν την εισαγγελική πρόταση.

Δεκτό έκανε ομόφωνα  έκανε το αίτημα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση της κας. Στέλλας Στόγια που ζήτησε λίγο νωρίτερα την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο.

Το αίτημα νέας απολογίας είχε υποβάλλει με την έναρξη της δίκης η συνήγορός του Κική Μπακιρτζίδου αναφέροντας ότι θα εισφέρει έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του και τα κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικά για την υπόθεση.

Όπως είπε η δικηγόρος μόλις χθες περιήλθαν σε γνώση του κάποια έγγραφα καινούρια τα οποία εμπεριέχουν στοιχεία που δεν έχουν εισφερθει μέχρι σήμερα στη διαδικασία και ο Π. Φιλιππιδης θέλει να κάνει χρήση αυτών.

Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Δίκη Φιλιππίδη: Μεθοδευμένη και οργανωμένη η υπόθεση

Στην πολύωρη προηγούμενη απολογία του, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνούμενος όλες τις κατηγορίες, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι» και επιχειρώντας μία σύγκριση με άλλους ηθοποιούς ανέφερε: «Από τη μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δε θα με βγάλουν ποτέ! Ότι κι αν γίνει! Ό,τι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είμαι σαν το Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!».

Για την πρώτη καταγγέλλουσα για βιασμό ανέφερε πως «έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;», ενώ επανέλαβε πως όλη η υπόθεση είναι μεθοδευμένη και οργανωμένη.

Επιχειρώντας να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της είπε μάλιστα πως κίνητρο της ήταν το γεγονός ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί. «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πως συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

«Συναινετικές» οι συνευρέσεις με τις άλλες καταγγέλλουσες

Για μια συνεύρεση που επιθυμούσαν και οι δυο πλευρές έκανε λόγο στην απολογία του ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος στη δεύτερη καταγγέλλουσα. «Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς». Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην ημέρα που κατά την καταγγελία έλαβε χώρα η απόπειρα βιασμού.

«Ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση. Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη. Δεν της άρεσε. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους» είπε ο Πετρος Φιλιππίδης.

Σχετικά με την τρίτη καταγγέλλουσα ο ηθοποιός έκανε και πάλι λόγο για επαφή με συναίνεση. «Βρεθήκαμε σε καφέ στο Ψυχικό. Ήταν πολύ ευχάριστη συνάντηση. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μια πολύ συμπαθητική συνάδελφος. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες -μεταξύ άλλων και γυμνές- στο instagram. Φύγαμε και της λέω έχεις μεταφορικό μέσο; Όταν είπε όχι της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω που μένεις, μου λέει Αμπελοκήπους. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δυο. Ότι έγινε το θέλαμε και οι δυο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δε δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ό,τι γίνεται και της λέω να σε πάρω σπίτι; Μου λέει όχι θα πάρω ταξί. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί που έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ