Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Ρόδος: Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση απάτης με δήθεν διαγραφές χρεών της ΔΕΗ

Στους 4 κατηγορούμενους αποδίδεται η κατηγορία ότι έχουν προσπορίσει συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 64.550€.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση απάτης με δήθεν διαγραφές χρεών της ΔΕΗ Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναμένεται να καθίσουν στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, οι κατηγορούμενοι για απάτη που σχετιζόταν με δήθεν διαγραφή χρεών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, κατηγορούμενοι είναι ένας άνδρας, με καταγωγή από την Κρήτη, στον οποίο επιβλήθηκε πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και τρεις ακόμα,  οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι άμεσης συνέργειας σε απάτη και στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή. Άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση αθωώθηκαν πρωτοδίκως.

Απάτη διαγραφή χρεών ΔΕΗ

freepik

Απάτη-διαγραφή χρεών ΔΕΗ: Οι “πολυμήχανοι” δράστες

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων, εντόπιζε πρόσωπα που είχαν οφειλές προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε και προσποιούμενος ότι τυγχάνει νόμιμος και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος γνωστής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , η οποία είναι εναλλακτική πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος στο καταναλωτικό κοινό έναντι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Δ.Ε.Η. Α.Ε. παρίστανε ψευδώς και μάλιστα με πειθώ και φορτικότητα ότι είχε την δυνατότητα να προβαίνει σε διακανονισμό ή και διαγραφή οφειλών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε. έναντι καταβολής μέρους μόνο του συνολικά οφειλόμενου ποσού, καθώς και να μεσολαβεί στην σύναψη νέων ευνοϊκών για τους παθόντες συμβάσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με την εταιρία-πάροχο.

Οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, που κρίθηκαν ένοχοι, του παρείχαν άμεση συνδρομή στην απάτη. Έχουν προκύψει 28 περιπτώσεις θυμάτων της οργάνωσης, ενώ περαιτέρω, ο ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να εξαπάτησε και έναν ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ. Κατηγορούνται ότι έχουν προσπορίσει συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 64.550€ και ότι αποπειράθηκαν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 25.147€, με αντίστοιχη βλάβη των παθόντων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ