Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ρόδος: Αναβολή της δίκης του ιερέα που κατηγορείται ότι άλειψε τουρίστα γυμνό με λάδι

Η υπεράσπιση ισχυρίζεται ότι ο εγκαλών απέκρυψε σκόπιμα ότι έφερε σε διάφορα μέρη του σώματός του έντονα και ευμεγέθη εκζέματα και κυρίως ότι η επάλειψη του σώματός του με λάδι έγινε με τη δική του επιθυμία και συναίνεση στα πολλαπλά εκζέματα και όχι στα γεννητικά του όργανα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Αναβολή της δίκης του ιερέα που κατηγορείται ότι άλειψε τουρίστα γυμνό με λάδι Eurokinissi

Αναβολή για τις 10 Ιουνίου 2024 πήρε η δίκη του ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 30χρονου καθώς τουρίστας τον κατήγγειλε ότι τον άλειψε γυμνό με λάδι.

Το δικαστήριο έκρινε ότι για την πρόοδο της δίκης απαιτείται η παρουσία του μάρτυρα κατηγορίας προκειμένου να εξεταστεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου κ. Μανώλη Κουτσούκο αλλά και η παρουσία του ίδιου για να δώσει εξηγήσεις δια ζώσης. Ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιώργος Λαμπαδάκης.

Με την έναρξη της διαδικασίας χθες ενώπιον του Μονομελούς ο κ. Κουτσούκος υπέβαλε στο δικαστήριο αυτοτελείς ισχυρισμούς υποστηρίζοντας ότι η εναντίον του εντολέως του ποινική δίωξη στηρίχθηκε στην από 13 Ιουλίου 2023 ψευδή και αβάσιμη έγκληση που υπέβαλε εναντίον του ο αλλοδαπός στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου το οποίο βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Γενναδίου Ρόδου, απέχει 20 χιλιόμετρα από τη Μονή και ο χρόνος που απαιτείτο για να μεταβεί σ’ αυτό ο μηνυτής για να υποβάλει την έγκλησή του δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Ωστόσο, η εναντίον του έγκληση υποβλήθηκε στο παραπάνω Α.Τ. μετά πάροδο 3 και πλέον ωρών που σημαίνει ότι η έγκληση αυτή δεν αποτελούσε αυθόρμητη κίνηση αλλά υποβολιμαία και «μεθοδευμένη» ενέργεια με συγκεκριμένους στόχους. Τόνισε επίσης ότι ο μηνυτής δεν έδωσε καμία εξήγηση με ποια κριτήρια και κυρίως γιατί επέλεξε να επισκεφθεί τη Μονή τη στιγμή κατά την οποία όχι μόνο ήταν άθεος, κυρίως όμως διότι διέμενε σε ξενοδοχείο του Φαληρακίου που απέχει από την Ιερά Μονή 100 περίπου χιλιόμετρα.

Επεσήμανε ότι δεν έδωσε καμία επίσης εξήγηση που βρισκόταν επί 3 και πλέον ώρες μετά το διατεινόμενο περιστατικό αφού έφυγε από τη Μονή στις 09:30 αλλά υπέβαλε την έγκλησή του ώρα 13:00. Εκείνος που πιστεύει ότι θίγεται η τιμή του αντιδρά αμέσως και όχι μετά από παρέλευση 3 και πλέον ωρών.

Ισχυρίζεται ότι ο εγκαλών απέκρυψε σκόπιμα ότι έφερε σε διάφορα μέρη του σώματός του έντονα και ευμεγέθη εκζέματα και κυρίως ότι η επάλειψη του σώματός του με λάδι έγινε με τη δική του επιθυμία και συναίνεση στα πολλαπλά εκζέματα και όχι στα γεννητικά του όργανα. Επιπλέον αμέσως μετά την υποβολή της έγκλησής του εζήτησε και έλαβε αντίγραφο επικυρωμένο προφανώς για να το χρησιμοποιήσει.

Κατήγγειλε ιερέα ότι τον άλειψε γυμνό με λάδι: Το χρονικό

Η υπόθεση ξεκίνησε την 13.00 ώρα της 13ης Ιουλίου 2023 όταν εμφανίστηκε σε αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ένας 30χρονος Εσθονός, που κατοικεί στην Φινλανδία και προσωρινά στο Φαληράκι και υπέβαλε μήνυση εις βάρος του εφημέριου του μοναστηριού που υπηρετεί το ποίμνιο σε ιερό ναό ιδιαίτερης θρησκευτικής αξίας στη Νότια Ρόδο, το όνομα του οποίου δεν γνώριζε, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του.

Ο αλλοδαπός, κατέθεσε πως μαζί με μία φίλη του επισκέφθηκαν τη Μονή. Εκεί αγόρασε έναν σταυρό τον οποίο ξέχασε και επέστρεψε την επόμενη μέρα να τον παραλάβει αφού τον ενημέρωσε ο εφημέριος με γραπτό μήνυμα στο κινητό. Εκεί ο εφημέριος, όπως διατείνεται, του πρότεινε να τον ακολουθήσει σε ένα δωμάτιο για επισκέπτες προκειμένου να του κάνει ένα δώρο. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο όπως ισχυρίζεται ο τουρίστας, ο εφημέριος του ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι του, το εσώρουχό του και να βγάλει την μπλούζα του για να τον αλείψει με λάδι.

Κατήγγειλε ιερέα ότι τον άλειψε γυμνό με λάδι

FREEPIK

Τότε ο τουρίστας απόρησε αν αυτό είναι μία συνήθης διαδικασία στην Ελλάδα και ο καταγγελλόμενος τον διαβεβαίωσε πως είναι. Στη συνέχεια όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων, ο εφημέριος του άλειψε τα γεννητικά του όργανα με το λάδι γεγονός που τον έφερε σε αμηχανία, χωρίς όμως να του ζητήσει να σταματήσει λόγω της εμπιστοσύνης που του γέννησε.

Μετά από το περιστατικό ο τουρίστας όπως ισχυρίζεται αποφάσισε να προσφύγει στις Αρχές για να διαπιστώσει αν όντως αυτά που του είπε ο εφημέριος ισχύουν. Από την άλλη, ο εφημέριος υποστηρίζει ότι ο τουρίστας επισκέφθηκε τη Μονή με τη φίλη του και κατά την συζήτηση που είχαν ο καταγγέλλων του εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει νονός και η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την πίστη και την Ορθοδοξία. Τον 30χρονο ο εφημέριος όπως υποστηρίζει τον ξενάγησε και στο ιερό όπου τον σταύρωσε με λάδι από το καντήλι της Παναγίας στο μέτωπο, στα χέρια, στην πλάτη και στο στήθος. Τότε ήταν που ο εφημέριος παρατήρησε όπως διατείνεται ότι είχε έντονα κόκκινα σημάδια στο σώμα του, τα οποία πιθανολόγησε πως επρόκειτο για εκζέματα.

Στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν, αντάλλαξαν τηλέφωνα και αποχαιρετήθηκαν. Αφού ο 30χρονος έφυγε με τη φίλη του ο εφημέριος παρατήρησε πως ξέχασε τον σταυρό που είχε αγοράσει και τον ενημέρωσε να πάει να τον πάρει και εκείνος του απάντησε πως θα περάσει την επόμενη μέρα για να συνεχίσουν και την κουβέντα τους η οποία του άρεσε πολύ.

Την επόμενη μέρα, όπως ισχυρίζεται ο εφημέριος θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης έτσι ώστε να μπορέσει να του ανοιχτεί και να γίνει μία σωστή κατήχηση του πρότεινε εάν τον εμπιστεύεται να του βάλει λαδάκι στο σώμα στα σημεία που είχε δει τα εκζέματα.

Στη συνέχεια, αφού αυτός δέχθηκε τον ακολούθησε στο καθιστικό όπου η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και το παράθυρο ανοιχτό και άρχισε να τον αλείφει με το λάδι στα σημεία που είχε εκζέματα. Τότε παρατήρησε, όπως υποστηρίζει, ότι είχε εκζέματα μεγάλης έκτασης και στους μηρούς και τον ρώτησε αν θέλει να του βάλει και σε αυτό το σημείο.

Τότε ο 30χρονος τουρίστας κατέβασε το εσώρουχό του και συνέχισε να τον αλείφει ώσπου τον άλειψε από την κορυφή μέχρι τα πόδια χωρίς να προβεί σε κάποια ανάρμοστη πράξη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Φεύγοντας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μέρα προκειμένου να συνεχίσουν την κουβέντα τους για τα θέματα που απασχολούσαν τον 30χρονο. Μάλιστα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται δεν γνώριζε την εξέλιξη της υπόθεσης και στο μεταξύ είχε αγοράσει κάποια δώρα για τη φίλη του και κεραλοιφή για τα εκζέματα του ίδιου χωρίς όμως ποτέ να καταφέρει να τους βρει για να τους τα δώσει.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ