Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023

Ρόδος: Αποζημίωση 3.102 ευρώ για αυτοκίνητο που κάηκε επειδή τοποθετήθηκε λάθος μπουζί

Τοποθετήθηκε μπουζί που προοριζόταν για αυτοκίνητο Ford Focus, ενώ το αυτοκίνητο του ενάγοντος ήταν Ford Maverick μοντέλου του 2006.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Αποζημίωση 3.102 ευρώ για αυτοκίνητο που κάηκε επειδή τοποθετήθηκε λάθος μπουζί freepik

Με το ποσό των 3.102 ευρώ, με το νόμιμο τόκο, θα αποζημιωθεί ένας Ροδίτης του οποίου το αυτοκίνητο κάηκε μετά από τοποθέτηση λάθος τύπου μπουζί.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου επιδίκασε στον ενάγοντα χρηματική αποζημίωση από εταιρεία η οποία διατηρεί συνεργείο αυτοκινήτων και στην οποία ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε απευθυνθεί για μηχανολογικό τακτικό έλεγχο συντήρησης.

αυτοκίνητο

freepik

Αποζημίωση για αυτοκίνητο που κάηκε από λάθος μπουζί

Σύμφωνα με τη “Δημοκρατική”, το περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο του 2010. Ο προληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε ενόψει επικείμενου ταξιδιού της οικογένειας στη Νότια Πελοπόννησο, το οποίο και πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκέμβρη, κατά τη διάρκεια του οποίου και ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει παρουσίασε βλάβη στο σύστημα του κινητήρα με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε σταδιακή υπερθέρμανση του κινητήρα και μάλιστα σε βαθμό που έβγαιναν καπνοί από τον κινητήρα, με την αιτία της βλάβης να οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι η εταιρία διά των υπαλλήλων της δεν τοποθέτησε τον τύπο που προβλέπεται από τον κατασκευαστή.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκε μπουζί που προοριζόταν για αυτοκίνητο Ford Focus, ενώ το αυτοκίνητο του ενάγοντος ήταν Ford Maverick μοντέλου του 2006. Το λάθος είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ο κινητήρας.

Στο δικαστήριο, η εναγόμενη εταιρία παραδέχθηκε ότι δεν τοποθέτησε μπουζί ιριδίου αλλά συμβατικού τύπου, πλην όμως κατά τους ισχυρισμούς της και οι δύο τύποι επιτελούν την ίδια λειτουργία και σε κάθε περίπτωση ένα ακατάλληλο μπουζί δεν επιφέρει τη δυσλειτουργία που επικαλείται ο ενάγων (καπνούς, αύξηση θερμοκρασίας και καταστροφή κινητήρα).

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ