Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ρόδος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την προστασία μαθητών από χρήστες ναρκωτικών ζητά ο σύλλογος διδασκόντων – ΦΩΤΟ

"Έχουμε επανειλημμένως ως σχολείο απευθυνθεί στην Αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, παρά μόνο η προσωρινή απομάκρυνσή τους από το χώρο", αναφέρεται στην επιστολή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την προστασία μαθητών από χρήστες ναρκωτικών ζητά ο σύλλογος διδασκόντων – ΦΩΤΟ dimokratiki.gr

Την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής για την λήψη μέτρων για την προστασία των παιδιών από χρήστες ναρκωτικών ζήτησαν με επιστολή τους, ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

Ειδικότερα, τον καθημερινό εφιάλτη ενός πιθανού τραυματισμού των παιδιών τους από σύριγγες και βελόνες, της επαφής τους με εγκαταλελειμμένα αντικείμενα χρήσεως ναρκωτικών αλλά και με χρήστες ηρωΐνης και υποκατάστατων αυτής, που χορηγούνται από τον ΟΚΑΝΑ και περιφέρονται σε κατάστασης αφασίας σε πάρκα, ζουν οι γονείς 250 ανηλίκων που φοιτούν στο 12ο δημοτικό 12θέσιο σχολείο και στο 2θέσιο Νηπιαγωγείο Ρόδου στο σχολικό συγκρότημα του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Ρόδου στην οδό Ρήγα Φεραίου.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που διαιωνίζεται έχει προσλάβει εκ νέου εκρηκτικές διαστάσεις αφού δεν είναι μόνο οι εξαρτημένοι επαίτες, μερικοί εκ των οποίων έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές και ληστείες, στα φανάρια πέριξ του σχολικού συγκροτήματος που δημιουργούν μια ακατάλληλη εικόνα, αλλά το γεγονός ότι είτε υπό την επήρεια ναρκωτικών, είτε υποκαταστάτων περιφέρονται κοντά σε νήπια και σε παιδιά που φοιτούν μέχρι την 6η τάξη του δημοτικού.

Το παρκάκι απέναντι από το σχολείο αποτελεί καθημερινά εστία μόλυνσης, ενώ οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τα παιδιά από πεταμένες σύριγγες είναι αυτονόητες.

Προστασία μαθητών από χρήστες ναρκωτικών

dimokratiki.gr

Προστασία μαθητών από χρήστες ναρκωτικών: Αναλυτικά η επιστολή

«Αξιότιμοι κύριοι Εισαγγελείς,

Με την παρούσα επιστολή ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του 12ου δημοτικού σχολείου επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε και εγγράφως για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε καθημερινώς έξω από το χώρο του σχολείου και αφορά στην παρουσία και συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών. Όσα χρόνια υπηρετώ ως διευθυντής δέχομαι συστηματικά διαμαρτυρίες από γονείς, διδάσκοντες αλλά και μαθητές για την προκλητική συμπεριφορά των χρηστών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η παρουσία τους είναι καθημερινή είτε στο πάρκο απέναντι από το σχολείο, είτε στο πεζοδρόμιο του σχολείου, ακόμη και εν μέσω του οδοστρώματος.

Οι διαπληκτισμοί ανάμεσά τους γίνονται με χυδαίο και προκλητικό τρόπο, ενώπιον μικρών παιδιών, ενώ οι συναλλαγές τους πραγματοποιούνται επίσης δημοσία θέα. Ευρισκόμενοι υπό την επήρεια ουσιών δεν είναι σε θέση να έχουν την αυτοκυριαρχία τους και πολλές φορές βρίσκονται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση εντός του πάρκου ή στο πεζούλι που αποτελεί περίφραξη αυτού και όπου οι γονείς συνηθίζουν να περιμένουν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Παράλληλα παρακωλύουν τόσο την κυκλοφορία των αυτοκινήτων όσο και των πεζών, ζητώντας επιμόνως χρήματα, αγνοώντας τις συστάσεις που τους γίνονται και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Ακόμη, εντός του πάρκου τόσο η σχολική τροχονόμος όσο και οι γονείς εντοπίζουν συχνά χρησιμοποιημένες σύριγγες, κάτι που όχι μόνο είναι απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο, μιας και ο συγκεκριμένος χώρος είναι τόπος συνάντησης και παιχνιδιού των παιδιών του σχολείου.

Έχουμε επανειλημμένως ως σχολείο απευθυνθεί στην Αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, παρά μόνο η προσωρινή απομάκρυνσή τους από το χώρο. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση καθίσταται αφόρητη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Οι μεμονωμένες προσπάθειες επίλυσής του προβλήματος είτε με δική μας πρωτοβουλία ως σχολικής διοίκησης, είτε του συλλόγου γονέων, είτε ακόμη και μεμονωμένων γονέων δεν μπορεί να επιφέρει κανένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Εναποθέτουμε λοιπόν στη δική σας ευαισθητοποίηση τις προσδοκίες μας για μια άμεση και οριστική λύση του προβλήματος, ώστε τα παιδιά να δρουν και να κινούνται σε έναν ασφαλή και υγιή περιβάλλοντα χώρο.

Με εκτίμηση Ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου».

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ